Bengts ost- och köttfärsgratäng
köttfärs (jag använde 440 g)
salt
peppar
chili
grönsaksbuljong (1½ tsk tog jag)
1 Musta Pekka-ost (alt. peppra rejält med krossad svartpeppar)
1 dl grädde
Philadelphia
mjukost med paprika och chili
créme fraiche
mozzarella
Fräs köttfärsen, salta och peppra. Tillsätt grädden och Musta Pekkan och låt puttra tills det blivit krämigt och gräddigt i stekpannan. Under tiden tillreder man ostmassan med Philadelphina, mjukosten med paprika och chili, créme fraiche och en halv påse mozzarella. Bred ut ostmassan i en ugnsform och bred ut köttfärsen ovanpå. Grädda i 200-gradig ugn i ca.15 min., ta ut formen, strö 1½ påse mozzarella ovanpå och grädda ytterligare 10 min eller tills den ser ut att vara klar!
Det här var alltså som Bengt hade skrivit receptet. Själv blandade jag all ost, utom mozzarellan, i stekpannan och hällde den sen i formen, gräddade, strödde mozzarellan på och gräddade igen. ;)
Nu blev jag hungrig! Det blir att värma lite ostgratäng! Sen ska jag återkomma med recep, bilder och tankar som jag samlat på under min inaktiva period!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar