söndag 13 mars 2011

Kalas!Idag har vi haft kalas i huset. Det är praktiskt att ha två födelsedagsbarn samma dag, fast lite synd är det om yngste sonen som alltid måste fira med mamma och inte får ha en alldeles egen födelsedag, tycker jag. Vi firade med huset fullt av släktingar hela eftermiddagen för att sedan avsluta dagen med en familjemiddag bestående av räksmörgås. Räkor, majonnäs, vitlökssmör, salladsblad och citronsaft på ett rostat bröd, och jag tror att det var "prototypen till syrrans bröd" jag hittade i frysen. Gott var det. Efter det var det bara ett glas torrt, vitt vin till "Solsidan" och dagen är komplett!
Men nu undrar ni kanske vad jag bjöd på på kalaset? Det blev ostbricka, solrosfröknäckebröd, cheesecake med smälta hallon, chokladmoussetårta och kokostoppar i LCHF-väg. Och åtminstone chokladmoussetårtan var godkänd av kolhydratätarna också. Som ni ser på bilden har jag lappar på LCHF-kakorna, inte för att inte andra får ta utan för att LCHF;arna ska veta vilka som är säkra!

En jättetrevlig present ser ni på min dotters blogg! Alltså EN av de jättetrevliga presenterna.


Förresten, om ni hittar länkar som inte funkar - säg till så ska jag rätta till det!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen :)
Ser ut som en mumsig fest ni haft idag.
Men så ska det vara , man fyller ju inte år så ofta ;)

Victoria

Fisken Svea sa...

Tack tack! Jo, det var festligt, och eftersom yngsta sonen också fyllde så var det lite mera kalasande. =)

Anonym sa...

Hej Svea!
Jag gjorde LCHF-tårtan och den fick med beröm godkänt smakmässigt.
Min tårta såg inte lika fin ut som din tårta, men det kanske beror på hur hårt man vispar alltihop.
Sen hade jag lite problem att få bort gladpacken utan att hela tårtan blev sned. Hur gjorde du med plasten?

Hälsn. Benita

Fisken Svea sa...

Ursäkta, Benita, att jag inte svarat tidigare! Idag gjorde jag tårtan igen och kom då att tänka på din kommentar och att jag inte svarat på den!!!! =O

Jag har helt enkelt satt ett fat ovanpå kakformen, svängt alltihopa så kakformen hamnat ovanpå fatet, tagit bort kakformen och då haft en inplastad tårta och helt enkelt bara tagit bort plasten. Det blir förstås spår efter "plastrynkorna", men de går att äta. ;)
Tårtan jag har i kylen nu är lite ett experiment, för jag klädde in botten och kanten skilt, tänkte det skulle bli mindre "rynkor" då. Vi får se imorgon! =)