Vi har en tradition i vårt släkte - att äta chili con carne i en kall sommarstuga på sportlovet. I år blev det inhiberat p.g.a. flertalet orsaker och ingen har egentligen saknat själva sommarstugebesöket, men nog chili con carnen. I fredags åt vi den hemma istället, inomhus i ett betydligt varmare kök. Det blev två varianter på maten, en med bönor och en utan bönor. Den utan bönor var fantastiskt god och det saknades absolut inga bönor. Det är ju ändå inte de som ger smaken.
Medan chili con carnen puttrade på spisen slängde jag ihop en deg till brödet man ska äta chili con carnen med! För det är nämligen allra godast att äta med sked och bröd, med skeden öser man upp chili con carnen på brödet.
Apropå brödet... Jag fick ett sms av min syster idag. Hon hade bytt ut en del mandelmjöl mot BakePro och fått ett, om möjligt, ännu godare bröd!!!
Efter en kväll på bio och Svinalängorna har jag ingen ork kvar till att ge er receptet på Chili con carne, men det finns tusentals på nätet om ni vill koka inatt, annars får ni mitt recept småningom! ;)
4 kommentarer:
Åh, jag som ville ha ditt recept på Chili con carne :( Den ser så himla god ut!!
Nämen oj! Men jag har använt receptet ur ICA's "Rutiga kokboken"!
Jahaaa, tack för svaret- Följde du receptet till punkt och pricka?
Det gjorde jag! Det är så fenomenalt gott så det behöver inte ändras på receptet. :)
Skicka en kommentar