onsdag 30 mars 2011

Kolesterol kolesterol kolesterol

När man har varit hängiven LCHF:are en tid så fattar man ju hur det hänger ihop. Eller kanske det är så att man blir LCHF:are när man fattat. Läser man dessutom "Matrevolutionen" så kommer man till insikt, på riktigt, då ser man det klart, glasklart, att kroppen behöver fett! Klart att kolhydrater är onaturlig föda! Då inser man att fettskräcken är ren och skär hjärntvätt. Tänk att vi alla gått på det här! Tänk att vi alla trott att man blir fet av fett! Shit så genant! Det är ju så enkelt att inte behöva tänka själv, någon annan säger hur det är. Då måste det ju vara så. Men om någon annan säger tvärtom då? Oj, då måste man tänka själv. Då måste man TÄNKA! Jag har tänkt till, jag har gjort mitt val vem jag ska tro på. Förr vågade jag inte gå i skogen för att jag hade hört sagan om Rödluvan och vargen. Förr vågade jag inte äta fett för jag hade hört sagan om Fettet och kolesterolen.

Idag fick vi en tidning i brevlådan. Den var kundtidningen från vår mataffärskedja. Där stod bl.a. att vi i Finland firar hjärtvecka snart och så är det en lång "fakta"-artikel om kolesterol. Jag började läsa och blev glad, oj, det står att vi behöver kolesterol! Men sen for det ju iväg... En fråga är "Kan alla bre smör på brödet?", och svaret lyder:"Nej, inte varje dag!" *suckar* Eller är det kanske frågan som är felställd??? Kanske frågan ska lyda - "Kan alla sätta bröd under smöret?" Svaret skulle då vara - "Nej, inte alla!"

Ni ser här nedan den första frågan, och i den röda rutan tycker jag man ser det viktigaste. Är det konstigt att nyfödda, naturfolken och andra däggdjursarter har lägre kolesterol??? VAD är det som är konstigt med det??? Det konstiga är väl i så fall att de inte ätit bröd, socker, pasta och andra kolhydrater ännu?!?

Ingenstans står det heller att kroppen inte behöver tillverka kolesterol om det kommer in i form av naturligt fett.


Bild: Kopierat från "Samarbete" 4/11

Vill du läsa hela artikeln klickar du här och bläddrar fram till sidorna 30-31.
Vill du läsa vad kostdoktorn skriver om kolesterol klickar du här.


6 kommentarer:

Fru Tallund sa...

Jag är inte fettskrämd, och jag mår inte bra av vetemjöl och socker. Samtidigt känner jag mig osäker inför det här med noll kolhydrater. Under utbildningen jag går nu påtalar vår neurologilärare hur viktigt en viss mängd kolhydrater är för hjärnan. Men helst långsamma då så man slipper bergochdalbanor.

Hur motiverar "LCHF-doktorer" att man helt klarar sig utan kolhydrater? Och jag är inte nöjd med svar som i den där filmen "do I look stupid"... ;)

Fisken Svea sa...

Jaa-a du, fru Tallund, du är ju inte den enda... Men jag förstår ju inte varifrån alla får att hjärnan behöver kolhydrater???? Hjärnan behöver INTE kolhydrater! Hjärnan behöver GLUKOS, och kroppen omvandlar ALL näring till glukos, även fett och proteiner! Neurologilärare kanske borde läsa på sin fysiologi lite... Eller så läser du och förklarar för läraren! Det är ju inget nytt påhitt utan så här har ju kroppen alltid fungerat!

Det där med noll kolhydrater är ju relativt förresten. Sällan äter man ju så att man inte får en endaste kolhydrat i sig eftersom det finns t.o.m. i grönsaker. Men som levande bevis kan jag ju påstå att man klarar sig bra utan kolhydrater. ;)

Ruta Ett sa...

Den var bra din fråga: Kan alla ha bröd under smöret? Hahaha, den ska jag komma ihåg. Inte bara rolig utan också sann.
Måste också säga att jag gillar din blogg jättemycket =)

Fisken Svea sa...

Tack för det, Ruta Ett! =)

Anonym sa...

"att säga att man blir fet av att äta fett är som att säga man blir grön av att äta grönsaker", läste jag någonstans. Men söt av socker blir man ju....höhö :)

// roti :)

Fisken Svea sa...

Roti: Jamen det stämmer ju! Vi har ju ätit mycket sött förr! *ler sitt allra sötaste leende* :)