onsdag 14 december 2011

Återuppstånden

Jaha, gott folk, jag har varit väldigt frånvarande ett par dagar, som ni kanske har märkt. Det kan bli så när man vaknar en natt och inte ens kan svänga sig p.g.a. ryggskott... Nu har jag legat på soffan 2½ dag och levt på värkmedicin och muskelavslappnande, en icke rekommendabel diet. Nå, nog har jag ätit lite annat också, i stående position vid köksön som är i lagom ståhöjd. Det här betyder att jag inte har några recept alls att komma med nu. Förstås. Faktiskt hade jag stor nytta av mina bountys nu, för med bristande födointag har jag i alla fall fått i mej fett när jag ätit bounty både som efterrätt och till eftermiddagskaffet. Nu återvänder livsandarna och jag är rörlig igen, vilket betyder att jag snart är på G igen! Det ska ju ändå fixas lite till nästa helg!

Men hör ni, det var ju nog något jag hade på hjärtat. Det är ju snart jul! Hittills i år har jag ätit julbuffé tre gånger, en gång här hemma och två gånger på restaurang. På fredag är det dags igen om ryggen är medgörlig. Har ni märkt hur bra julmaten är? Man får ju äta hur mycket som helst nästan! Det är ju morotslådan och potatisen som får lämna bort från varmrätten, men varmrätten är ändå alldeles för överskattad, åtminstone på det finska julbordet. I Sverige har ni lite annat, t.ex. Janssons frestelse, och är den gjord på potatis så dissar man den med förstås. Och så är det ju jullimpan som egentligen är oersättlig, MEN det finns surrogat! Ifjol bakade jag en slags jullimpa, men den förblev oäten eftersom jag egentligen inte ville ha nåt sånt. Jag älskar den gråsaltade julskinkan med senap på och överlever bra på den hela julen. Lite lax ska det vara också förstås... Har du något du har svårt att låta bli på julbordet? Hur tror du att du kommer att klara av julens frestelser?

Mina små tomtenissar
I brist på matbilder får ni hålla till godo med mina 20 år gamla julkortsförsök. Det är inte lätt att samla tre små nissar på samma bild och få dem alla se ut att sprida julglädje, men de här bilderna har i alla fall glatt mej nu efteråt!

2 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Åh stackare:( Ryggskott är inte kul!
Boken är skickad, i Tisdags så den bör vara framme denna vecka, hoppas jag. man vet ju aldrig med posten ;)
Jag kommer att äta lite sill, men när jag åt sill i påskas var det inte lika gott som jag tyckte det var julen 2010. smakerna ändras ju lite så vi får väl se vad som smakar bra och inte.
En del paket kvar att köpa till alla små o stora barn så maten får bli en senare fråga, har jag tur så blir det inte så mycket matlagande iår utan mest mors goda mat och svärmors dagarna efter :) Kommer säkert bli toppen oavsett vem som lagar :)
Jag brukar alltid göra lite sillinläggningar o nåt julgodis till barnen. så lite hinns nog med ;)
Ta det lugnt tills du mår helt bra, så det inte blir sämre

// Victoria

Fisken Svea sa...

Härligt! Tusen tack! =)
Sill ska jag också äta! Och precis som du säger så har jag också märkt att sillen inte är lika god längre, den smakar för sött. Men jag ska göra en sillinläggning åtminstone, en i olja faktiskt!
Min rygg börjar nog bli bättre, men inte helt bra än. Sjukledigheten slutar på måndag och då ska jag till naprapaten igen så jag tror nog jag ska bli i skick till julen! =) Ha det bra, Victoria!