fredag 9 december 2011

Juleljus och revbensspjäll

Nykarlebystjärnan

Nu har vi jul här i vårt hus! Jag har inte haft någon julstämning än, men idag måste det ske - julpyntningen - så jag satte på julmusiken som brukar fixa stämningen, och medan Peter Jöback sjöng fick jag äntligen pyntat. När jag var klar hade det börjat storma så där lagom mycket för att jag ska tycka det är jättemysigt, och då traskade jag iväg till affären!

Jag åt förresten ute idag, alldeles ensam på min lediga dag! Jag visste att det serverades revbensspjäll på Wärdshuset här i stan och det passade utmärkt att gå dit när jag var klar hos frissan! Och på tal om revbensspjäll kan ni kolla den här bloggen jag länkade till här nedan också. Det är inte ofta man blir serverad LCHF-recept på en firmablogg! (fast det är inte rena LCHF-recept med så mycket socker!)

I brist på annat får ni se bilder på min julbelysning. Det är Nykarlebystjärnan och Tro-Hopp-Kärlek - Jakobstads symbol. Det passar ju bra eftersom jag är nykarlebybo och bor med en jakobstadsbo! Ifall ni ser någon av dessa julbelysningar i något fönster kan ni misstänka att det bor en sådan där! NU är det jul på riktigt!


Tro, Hopp och Kärlek

5 kommentarer:

Maja sa...

Fina är dina julljus. Tro hopp och kärlek ser man lite här och där men Nykarleby stjärnan tror jag att jag bara sett just i Nykarleby vad jag kan minnas. Trevlig helg!

Fisken Svea sa...

Tro, hopp och kärlek är nog mycket vanligare, de massproduceras mycket mer än vad nykarlebystjärnan görs.
Tack, ha du också en trevlig helg, Maja!

Dalkulla4ever sa...

Vilka fina stjärnor, ska fråga pappa om han kommer ihåg några såna från sin barndom, nu var han ju typ 3-4 år när de flyttade till sverige för sisådär 60 år sen, då fanns det ju knappt el i finland eller sverige för den delen ;) men fråga ska jag :)

Trevlig helg!

Victoria

Fru Tallund sa...

Jag har bongat en Nyykaabistjääno på Ekerö- i en bostad kopplad till Drottningholms slott. Slå det om du kan! :)

Fisken Svea sa...

Dalkullan: Jag var tvungen att googla och ser att tro, hopp och kärlek varit tradition i Jakobstad sedan 1913!

Fru Tallund: Wow! Det var inte illa! Jag har bara sett fotobevis på FB att min kompis har satt upp stjärnan i sitt hem i Barcelona så det gills ju inte riktigt... ;)