torsdag 15 december 2011

Tryffel (Julgodis del.2)

Nedräkningen går lite väl snabbt! Kan vi bromsa lite?? Jag som har legat på soffan 2½ dag hinner inte riktigt med! Fast å andra sidan, hade jag inte haft ryggskott så hade jag jobbat...

Jag snubblade igen över ett recept på facebook, och en sajt som jag helt missat tidigare! Hurra! Receptet på tryffeln var bra. Det var enkelt och gick snabbt att tillreda. Naturligtvis blev den väldigt mäktig, man behöver inte mer än en bit. Och det är ju bra!

Fettfri?
Jag funderade över en sak i affären. Varför är kvargen (kesellan) fettfri? Jag hittade först bara kvarg med 0,3% fetthalt så min lycka var 0,2% större när jag tog ner Coop Extras Fettfria kvarg och såg att den innehöll 0,5% fett! Då måste den ju vara bättre! (Den var faktiskt god!)

Det skulle vara salta jordnötter enligt receptet, men eftersom min galla inte tycker om jordnötter blev det Nöttefabrikkens salta blandning av mandel,.cashew, macadamia och jordnötter. Väldigt god blandning.


Här är så receptet:

Tryffel
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl kvarg
1½ nötter

Koka upp smör och grädde. Bryt sönder chokladen och rör om så den smälter och du får en jämn och fin smet. Rör ner kvargen och hälften av nötterna. Häll över tryffeln i en form (då ska tryffeln skäras när den stelnat lite) eller klicka ut i små godisformar. Strö över resten av nötterna. Ställ i kylen. Ha sen inte fram tryffeln hela tiden utan ta fram den tills den ska ätas och ställ tillbaka den i kylen sen så blir alla gladare och renare om händerna!

6 kommentarer:

Fairy G sa...

Lidl har fått in en kvarg som innehåller i alla fall 4% fett, om det inte var ännu mer...

Fisken Svea sa...

Oj! Det måste jag komma ihåg nästa gång jag ska ha kvarg! Tack för tipset! =)

maria sa...

tack för sidtipset! hittade massor gott där :)

Fisken Svea sa...

Varsågod Maria! Jag tyckte också det fanns mycket gott där. =)

levamedlchf.se sa...

Vad roligt att du hittade Levamedlchf.se. Vilken trevlig blogg du har ;)

Fisken Svea sa...

Tack! Då var det dubbel glädje! ;)