torsdag 18 november 2010

Halleluja-moment!!!!


Jag skyndade förbi hälsokostaffären i grannstaden idag (läs: Jakobstad) och sneglade bara som hastigast i skyltfönstret och - iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - tvärnitade! Där, i fönstret, i hälsokostaffären, i grannstaden, fanns BakePro, Sukrin, kokosmjöl, mandelmjöl, valnötsmjöl, hasselnötsmjöl, 100% choklad (kan man äta det?) och fiberhusk! Fast fiberhusk har jag handlat där tidigare. Men jag var ju tvungen att gå in och titta om det var sant, och det var det - de säljer allt det underbara jag vill ha!!!!! *hoppar jämfota och klappar händerna av förtjusning* Jag hann inte börja handla något då just, men vänta bara, snart ska jag dit igen, men då har jag min inköpslista med mej!!!

Och apropå mjöl läste jag idag på kostdoktorn.se om att baka bröd av träd... Fast det tror jag att jag hoppar över... Trädet alltså... ;)


7 kommentarer:

rifess sa...

Å jag som just skulle sända in en saftig beställning på dylika varor så här inför julen - nu blir det att ställa kosan mot hälsoboden i Jeppis istället, fort - fort förn varorna tar slut!
Tack för den värdefulla, inspirerande, adrenalinhöjande, blodsockersänkande upplysningen!!!
Ha en bra dag!

Fru Tallund sa...

Men fiberhusk kan väl inte vara svårt att få tag i? Det finns ju i K-affären i byhålan, månne int även i den lyckliga staden?

För övrigt bakade jag ett alldeles nytt knäckebröd igår. Helt utan ost. Klart bäst hittills, även om jag glömde det och övergräddade.

Fisken Svea sa...

Rifess: Varsågod! =) Bra tips och bra recept är till för att spridas!
Priserna var ju nog lite högre i affären än på nätet, men så får man klämma och känna istället när man handlar! ;)
Fru Tallund: Jo, fiberhusk finns här också, men på hälsoboden finns en större förpackning med lägre kilopris så jag brukar handla därifrån. =)
Intressant med knäckebrödsreceptet! Jag förväntar mej naturligtvis att du har skrivit in det på din blogg... ;)

Fru Tallund sa...

Handlade också stort fiberhuskpaket där idag. :) Samt mandelmjöl och hasselnötsmjöl och sen nåt som du troligen inte vill ha, fibrex kanske det heter. Gjort på sockerbeta, men dock sockerfritt.

Nu blir det att experimentera igen :)

Receptet finns inte ännu, men snart. Kanske borde provbaka med nötmjölet och lämna rapport samtidigt?

Du har förresten konstiga ordverifieringar. Igår fick jag granit som är ett ovanligt vanligt ord. Nu står det uffeckle, det är elakt mot Uffe!

Fisken Svea sa...

Absolut, fru Tallund, ska det rapporteras!!! =) Jag googlade på "Fibrex" och det verkar som om det är tillåtet inom LCHF, men det har jag inte testat. Kanske du berättar om det också, hur det var. =)
Jag tröttnade faktiskt på bröd nyligen så nu är jag tillbaka till smör-på-osten till morgonkaffet...

Och staaaackars Uffe, han kan ju anmäla mej för trakasseri eller mobbning om det här fortsätter! =O

Anonym sa...

Nu förstår jag varför bonden Paavo blandade bark i brödet :)

Fisken Svea sa...

Jamen just det! Och han var ju knappast fet, så alltså måste det funka! =)