tisdag 9 november 2010

Kyckling, bacon, Auraost, grädde kan inte bli fel!Skärpning! Nu har jag så många matfoton att jag helt enkelt måste ta itu med några recept nu!
En väninna bjöd oss på middag nyligen. Det var en fantastiskt underbar måltid med kycklingfiléer, baconsås, oliver, fetaost, kikärter och vitt vin. Tänk att en maträtt kan bli så god fast det är så enkelt att tillreda! Men kanske det är så, ju mindre bearbetning desto godare!
När jag tillredde samma maträtt blev den inte riktigt lika god, men det blir ju aldrig lika gott som när andra lagat maten. ;) Så här gör man i alla fall:


Baconlindad kycklingfilé
ca. 6-8 kycklingbröstfiléer
ädelost (blåmögelost, typ Aura)
1 förpackning bacon

Skölj och torka kycklingfiléerna. Rada upp dem på en plåt. Skär en skiva av osten och placera på filén. Linda en baconremsa runt. Stek i ugn i ca.175 grader, ca. 45 min.

Under tiden tillreder man en

Bacon-gräddsås
1 paket bacon
ca. ½ l grädde
svartpeppar
citronpeppar
soyasås

Skär bacon i bitar (går faktiskt bäst med en filéringskniv!). Stek dem knapriga i smör. Tillsätt ca.4 dl grädde och peppar. Låt puttra en stund. Fyll på med mera grädde om såsen blir för tjock. Tillsätt en skvätt soya, puttra upp lite till och såsen är klar!

Jag serverade kycklingen och såsen med kokt blomkål. Smarrigt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

ser smarrigt ut, detta skall jag testa

Fisken Svea sa...

Hoppas du också tyckte det var gott! =)

Anonym sa...

Det här var ju förtjusande gott!! Tack för en bra receptblogg, här har du en trogen följare.. :) //Tina

Fisken Svea sa...

Så roligt att du tyckte om maten och bloggen! =)