onsdag 23 december 2009

En God Jul med Musta Pekka-sås


Nu börjar julefriden infinna sig! Underbart att få en vit jul! Och tänk så mycket god mat vi får äta, vi LCHF-are!
Kokostopparna jag bakat är bra, man får äta flera utan att ha dåligt samvete. Tryfflarna är omtyckta av alla som tycker om mörkchoklad, men jag aktar mej noga för att äta för många, det är ju trots allt socker i chokladen.
Men en maträtt som jag äter fast den innehåller massor av kolhydrater är risgrynsgröt. Ifjol hade kostdoktorn.se listat vilka maträtter man får äta LITE av, och där fanns gröten. Men det ska vara lite gröt, mycket smör och mycket grädde på. Och det är så gott! Men den som inte ätit kolhydrater alls på länge ska nog akta sig, annars kan det bli magknip! Sen har vi ju kålrotslådan också som jag kommer att smaka på, men med en extra smörklick på. Resten är ju tillåtet egentligen. Förutom potatis förstås, men vem vill nu ha den... Inte limpan heller!

Kom ihåg Musta Pekka-såsen till skinkan!!! Här blir det att koka en sats på 5 ostar! Barnen skulle kunna dricka den, men det får de inte för den ska räcka till 10 personer! ;)

MUSTA PEKKA-SÅS
100g Musta Pekka ost (svartpeppar-färskost)
2½ dl grädde
1 tsk buljongpulver

Koka sakta ca.20 minuter tills såsen tjocknat.

Ha en fridfull jul allihopa och låt dej inte falla för frestelser för ofta!!!!