onsdag 13 mars 2013

Resultatet - klart godkänt!

Det blev bröd av det hela! Jag hade inga chiafrön så jag tog rostade solrosfrön istället. Dessutom dubblade jag satsen och fick 12 bröd istället.

Receptet hittade jag på en blogg - Vardagsliv med LCHF, som jag faktiskt hittade via Instagram och "Dalkullan" som brukar kommentera min blogg flitigt. Där ser man vilka vägar inspirationen kan komma!

Jag misstänker starkt att det här brödet blir fenomenalt när man rostar det. Vi får se imorgonbitti!

Dagens lunch!

Tekakor
6 st
  • 5 ägg
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,25 dl chiafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
Vispa äggen fluffigt. Smält smöret och rör ner det, grädden och yoghurten i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner det i äggsmeten. Låt sedan smeten stå och svälla 5-10 min. Blöt händerna med kallt vatten och forma runda bollar. Lägg på bakplåtspapper och platta till dom. Grädda i ugn ca 20-25 minuter på 175 grader. Låt bullarna kallna.

1 kommentar:

Dalkulla4ever sa...

bra tips det där med solrosfrön,har funderat på att tillsätta lite mera frön, men gjort enligt orginalreceptet hitills, nu har jag slut igen på bröd så om jag hinner ska jag baka lite ikväll tror jag :) jag brukar ha olja el smält smör på händerna när jag hanterar lchf degar speciellt, fastnar nästan inget och blir lite annan yta på brödet, mer fett till folket ;)

nä nu måste jag ta tag i middan ska nog göra kålpudding eller kanske tacos om tonåringarna får bestämma :) Tacos på en tisdag? Jajamensan våga vägra fredgasmys!