torsdag 14 mars 2013

Näringsrekommendationer

Jag fick idag höra att hälsovårdarna varit på skolning och fått lära sig de nya kostrekommendationerna.
Nu är det faktiskt så på riktigt att man

INTE ska äta light-produkter eller margarin!!!

Jag tyckte faktiskt att det här förtjänade ett alldeles eget inlägg!
Något är på gång!


Edit: Ursäkta om någon tagit illa upp av detta inlägg, det är inte alls riktat mot hälsovårdare! Det fantastiska var ju att det kommit nya näringsrekommendationer, inte att hälsovårdare varit på skolning, men det var en hälsovårdare som berättade om den här skolningen, därför blev just den yrkesgruppen inblandade. Eftersom hälsovårdare faktiskt har en viktig uppgift med att lära ut kostrekommendationer så är det förstås helt klart att det är de som först ska läras de nya rekommendationerna!
Jag ändrar texten som var slarvigt och lite väl kortfattat skrivet.

5 kommentarer:

Sandra i sagarden sa...

Halleluja!!

Anonym sa...

Äntligen!! :-)

/G

Marléne sa...

Bra!!!! Konstigt om ingen får upp ögonen för detta. Trots klara resultat tycks det gamla hänga med hårt. Gubben fick precis en liknande "skräpbrochyr" i vintras då han varit till läkare för sina höga kolesterol-värden och höga blodtryck. Jag hade så önskat att han kommit med och fått höra föreläsningen. Ska försöka få honom att läsa boken istället ;)

Anonym sa...

Och kan man tänka sig för mig var det inget nytt att man inte skall äta margarin och light produkter fastän jag är HV. Och trots mitt yrke tycker jag att Andreas är en positiv och duktig föreläsare!

Fisken Svea sa...

Anonyma hv:n: Nu hade jag ju inte tänkt på det sättet att det var ett under att hälsovårdarna varit på kurs, jag känner nog hälsovårdare som har samma åsikt, jag formulerade mej lite för kort där. Det fantastiska var ju att näringsrekommendationerna har ändrat! Sen var det en hälsovårdare som hade deltagit i kursen som berättade om det här åt min dotter, därför blev hälsovårdarna inblandade i inlägget!