måndag 11 mars 2013

Det är insidan som räknas



Så här såg tårtan ut på insidan. Den var väldigt god! Jag vågade inte ha i för mycket hallon eftersom jag var rädd att det skulle rinna ner saft så tårtan skulle bli rosa, men nog smakade det hallon ändå.

Receptet är det gamla vanliga :


LCHF-CHOKLADMOUSSETÅRTA (12-15 portioner)
Tårtan ska helst stå kallt över natten.

Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)

Beskrivning Brun mousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den
smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.

Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och
Vispa till det är tjockt och välblandat.

MONTERING
Klä en springform (löstagbar kant) med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.

3 kommentarer:

Sonja sa...

Men MUMS, vilken fantastisk tårta!
Både ser och låter underbart god! :)


Ha en härlig tisdag!
/ Sonja

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Så fin tårta! Och den låter väldigt god också!

Fisken Svea sa...

Ja hör ni, det är en väldigt god tårta som dessutom är så lätt att göra!