söndag 19 augusti 2012

Loppmarknadshelgen

Så har vi igen haft en helg med marknad i stan. Det är en enorm  händelse i vår lilla stad. Om man tänker att vi är ca.7500 invånare utspridda i centrum och en massa byar, men när det är Juthbackamarknad har vi ca. 30 000 människor i stan! SÅ stort är det! Men så är det också Finlands största loppmarknad.
Marknaden börjar officiellt på fredag kl.16, men när vi förde vårt tält och saker dit redan på torsdagkväll var där full rulle redan. Kommersen var i gång och folk kom och kikade i våra lådor för att hinna göra de bästa fynden. Men vi satte upp vårt tält och åkte sen hem för att återvända på fredag. Efter att ha ordnat upp i vårt eget stånd kunde vi turvis gå ett varv eller två innan det blev dags för det viktigaste - maten.

Sånt man kan hitta på en loppmarknad

Vackert väder, mycket folk och ännu mera saker

Lite vill-ha-kastruller

Folk så långt ögat kunde nå
När vi blev lagom hungriga tog vi fram våra halvfabrikatbiffar. Halvfabrikat var de eftersom vi där hemma hade förberett det hela lite och blandat köttfärsen med salt och peppar och plattat ut till biffar. Med plastfolie emellan var det sen enkelt att plocka fram dem och steka. Det är inga små biffar vi har utan 100 gram vägde varje baddare innan de stektes.

Hamburgerbiffar

En hamburgerätare
De som ville åt sin hamburgare med bröd, andra nöjde sig med biff och tillbehör.


Sånt jag såg på marknaden

Jag i vårt tält

Gammalt och nött som jag också såg
Fast jag såg så massor av saker på marknaden kunde jag begränsa mina inköp ganska bra eftersom jag också var nöjd med att få fota vissa saker. Det är väl som att fönstershoppa... Jag hittade i alla fall de tre Nesbö-böcker som jag inte hade, en bok om tankens kraft och ett glasfat designat av Kaj Franck (som jag betalade 1 € för!). Helt nöjd är jag och väntar nu bara på att få använda efterrättsskålarna till något intressant... Kanske på vår nästa tjejträff? Vi är ju faktiskt fem då!

Mina marknadsfynd

3 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Ojj va jag missat grejjer det ser jag det! Får försöka lägga in jobb åt maken i Vasa nästa år så kan jag följa med ;)
Mamma letade efter dej, men träffade maken din istället. Det var iallafall mej hon hälsade ifrån :)
har flera Nesbö böcker men inte läst en enda, hur skulle du beskriva dom utan att avslöja för mycket? Ja för att få nån sugen att läsa dom ;) Är boklös just nu, håller på med en engelsk men den är seeeg, vill gärna lägga den åt sidan för nåt bättre
Jättefina skålar också, alltid kul med fynd. Här börjar skolan imorgon så det blir tidig kväll o ännu tidigare morron, puuuh!

Fisken Svea sa...

Jag skrev på förra inlägget men tar det här också: TUSEN TACK för hälsningen!!! Jag hade ju inte hunnit dit då än men fick nog hälsningen och visste också genast från vem den var! =) Det är nog en upplevelse att besöka Juthbackamarknaden så du skulle inte ångra dej om du fick se den! Vad tyckte dina föräldrar?
Jo Nesbö är ju en kriminalserie, Harry Hole är en norsk polis som blir skickad på alla möjliga och omöjliga uppdrag till olika ställen. Det blir ju inte alltid så bra då han är alkoholiserad. Men istället är det en mera trovärdig kriminalserie då allt inte är rosenrött. Han är spännande helt enkelt. =)

Anonym sa...

Ojj missat att du skrev i förra inlägget, läser från mobilen ibland så jag skyller på det ;)
Föräldrarna tyckte det var jättetrevligt på marknaden och stoor! De kom hem igen igår kväll efter en lång dag med massa mil, nu behöver jag bara ta hand om eget hus så det är skönt :) ska ge böckerna en chans de verkar vara precis i min smak ( kan vara därför jag har några ;)) ska se till att läsa i rätt ordning bara så det blir rätt. Ha en toppendag, här börjar skolan . Minstingen börjar sjuan och ny skola å allt, spännande!
Kram Victoria