onsdag 15 augusti 2012

Konfirmationshelgen


På söndagsmorgon begav jag mej till min kära syster för att vara kökshjälp medan hon och dottern närvarade vid konfirmationen. Det var speciellt viktigt att dottern var där eftersom det var hon som blev konfirmerad. Nåväl, jag dekorerade smörgåstårtor, tre stycken, varav en var LCHF-smörgåstårta. Min syster hade bakat brödet genom att kombinera och blanda ihop två recept så där fanns både mandelmjöl och bakepro och kanske kokosnötmjöl också. (Det går ju att använda vilket brödrecept man vill förstås.) Bara som av en händelse råkade jag använda mej av väldigt mycket gravlax just till LCHF-varianten... Hups!

Måndagens frukost...

Massor av konfirmander som ska fotograferas
På lördagkväll deltog vi också i gudstjänsten när konfirmanderna välsignades. Det var liksom lagom länge att sitta 45 minuter i kyrkan istället för den två timmar långa varianten på söndag...

LCHF-serveringsbordet

Tårtan
Tårtan då. Den var visst meningen att bli en prinsesstårta men så skippades mandelmassan och det blev gräddöverdrag istället. Jag vet faktiskt inte varifrån receptet var, men god var den med vaniljkrämsfyllning.

Nu inkommande helg blir det marknadsdags igen. Då är det Skandinaviens största loppmarknad som drar igång här i Nykarleby! Och vi, vi ska stå där och sälja det vi inte behöver längre. Kommer någon förbi marknadsplats 94 så säg "hej"!

6 kommentarer:

stina sa...

har du receptet på brödet till smörgåstårtan?

Sandra, i sagarden sa...

He va hedi mett tårtbottenrecept on hadd... Fast ja veit jo itt om on hadd ändra om nanting, man veit jo aldri me er!

Dalkulla4ever sa...

va gott det ser ut :) fast jag precis ätit så skulle jag nog kunna tänka mej att prova gräddtårtan ;)

Lycka till nu på marknaden hoppas du blir av med allt :)

Mor o far stormtrivs i Jakobstad de har varit o fyllt på bordet också som jag förstod det, sen ska de dit tidigt i morron bitti el förmiddag. Här är det lika fint väder som hos er, bättre lite sol sent än aldrig ;)

Anonym sa...

Satt också i kyrkan på den där lördagskonfirmationen! Såg bra gott ut det där. Mums.

Fisken Svea sa...

Stina: Nej det har jag inte, hon har det ju inte ens själv då hon blandat ihop två recept, men det går nog lika bra med receptet på "syrrans bröd" http://fiskensvea.blogspot.fi/2010/09/syrrans-brod.html

Sandra: Jå, fast int ti smörgåstårton.

Dalkullan: TUSEN TACK FÖR HÄLSNINGEN på marknaden!!! =) Tyvärr hade jag inte själv hunnit dit då, vilket betyder att dina föräldrar var ute i god tid! Jag fick ta hem en massa saker igen, plus några nya som jag köpt... ;) Det kommer en marknadsrapport sen!

Ametrin: Jasså du var också där?! Det såg jag inte, men å andra sidan var det ju en massa folk där. Och så sågs vi ju i Jeppis! =)

Marléne sa...

Ser väldigt festligt och gott ut!