fredag 10 augusti 2012

Grillgottis!


Jag tittade igenom mina bilder i telefonen och hittade den här godsaken. Det var en blåsig och sval kväll (såna som vi haft massor av i sommar) när jag och min man (eg. sambo men han är min och han är man) åkte till sommarstugan. Jag som hade letat efter omarinerad kassler fick ge mej och köpa färdigmarinerat, men marinerat i affären där jag köpte det. Och det var ett riktigt gott kött, eller om det var mitt hemlagade örtsmör som gjorde det... Grillade aubergineskivor, med bara salt på, till var himmelskt!

Nämnas bör, att när vi på väg till sommarstugan stannade till vid en affär i grannkommunen fick jag se den allra vackraste kasslern jag någonsin sett! Helt och hållet opreparerat! Jo, det var ju bortskuret från grisen, men inte mer än så. Ett dygn senare hade vi vägarna förbi denna affär igen och åkte därifrån med den vackra kasslern som blev souvlaki kvällen efter. Men det är en helt annan historia.(De foton som inte går att klicka på eller är placerade till vänster i bild är skickade från telefon.)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar om du kan hjälpa mig. Jag skulle vilja ha ett BRA brödrecept med olika frön. Jag har testat flera olika men de blir oftast hårda som sten och ganska illasmakande. Har inte lust att testa fler nu och bli besviken! Har du något bröd som ALLTID blir saftigt och gott och som är enkelt att laga? Skulle uppskatta ett sånt recept jättemycket!

Fisken Svea sa...

Jag tycker själv inte om bröd med för mycket frön i, men lite får det vara. ;) Mitt senaste favoritbröd är nog det här valnötsbrödet: http://fiskensvea.blogspot.fi/2012/04/valnotsbrod.html
Det blir alltid saftigt och mjukt och gott!

Dalkulla4ever sa...

Ja valnötsbrödet är gott :)

Vad är det för styckdel kasslern alltså, är det färsk kotlettrad eller karre kanske? här är ju kassler en rökt produkt av kotlettrad( tror jag..hmmm)

Blir det nån jutbacka marknad denna vecka då? mor o far kom faktiskt iväg idag med båten som går från umeå, så de ska då dit och hitta fynd :D

Dalkulla4ever sa...

Jaa det gick att komma åt mitt google account idag :)

Glömde skriva att det såg riktigt smaskigt ut, länge sen jag grillade aubergine. det måste jag göra snart :)

Fisken Svea sa...

Dalkulla: Kassler borde vara nacken från grisen. Och minns jag inte helt fel stod det t.o.m. "nacke" på förpackningen också. Jamie Oliver sa i sitt gris-program att nacken är den bästa köttbiten med det sämsta ryktet, och jag tror honom!

Visst blir det Juthbackamarknad! Idag har jag plockat ut lite saker jag ska försöka sälja, fast syrran gick förbi lådan och plockade åt sej lite också... ;) Kul att dina föräldrar kommer över för att fynda. Det sägs att de bästa fynden byter ägare redan på torsdagkväll, då är kommersen redan igång faktiskt. Lite i alla fall. På fredag är det full rulle ända från morgonen fast marknaden officiellt öppnar först kl.16. Vi brukar sätta upp tältet på torsdagkväll och på fredagmorgon börjar vi plocka fram sakerna.

Grillad aubergine är ju så gott med bara lite olivolja och salt på!

Dalkulla4ever sa...

får tipsa dom (om dom ringer hem nåt) att åka dit tidigt då, tror pappas kusin ska ha bord där så de ska säkert hjälpa henne lite( ålder okänd men pensionär har hon vart ganska länge nu ;))

Hade varit kul att vara med, men man måste ju låta föräldrarna åka iväg själva ibland :P
Sen så är jag ju husvakt också ;)

Dalkulla4ever sa...

Ska leta efter grisnackar i butikerna härikring :)
tack för förtydligandet, det såg ut att vara jättefint kött att grilla, mums!

Dalkulla4ever sa...

googlade på grisnacke nu, här i svedala kallar vi grisnacke för fläskkarre :) så det grillar vi ofta o gott är det :) Kul Jamie också har bra smak ;)

Fisken Svea sa...

Klart att Jamie har bra smak! ;)

Du har så rätt, ibland måste man låta föräldrarna pröva sina vingar, och faktiskt måste ju någon vakta huset också! ;) Det kommer ju fler marknader så vem vet, din tur kommer kanske också! =)