tisdag 14 augusti 2012

Den stora feta grekiska aftonen

Vi hade en grekisk afton i fredags. Det hörde till "Kulturveckan" som pågår här i stan och vi fick då den äran att inviga hela programmet. Det var vår lilla grekiskagrupp som var arrangörer och andra greklandsfantaster som var gäster. De flesta åtminstone. Det kan ju hända att där också fanns matintresserade. 
Vi hade en grekisk orkester som uppträdde och vi tillredde grekisk mat. Så långt låter allt bra, men vi lyckades ännu bättre! Det blev liksom en väldigt autentisk afton när först maten var försenad, sen var orkestern försenad och så sken solen! Mycket bättre kan det knappast bli. Eller jo, den riktiga värmen fattades förstås... Här finns ett litet videoklipp från kvällen. De som har en likadan T-tröja som jag har på första bilden hör till arrangörerna.

Grillning pågår
Vi bjöd på smakprov av grekisk mat, s.s. souvlaki, grekisk sallad, tzatziki, oliver, fetaost, ostpajer och aubergineskivor med fetaost och tomat på (bilden  längst ner).

Souvlaki i grillkö
Maten var så god, men problemet med grekisk mat är ju att det är för lite fett i den! Det är visserligen olivolja på aubergineskivorna, fetaosten och oliverna, men inte tillräckligt, man blir snart hungrig igen men det avhjälpte jag med en näve nötter som nattamat.

Serveringen


Och snart snart åker hela vår grekiskagrupp på studiebesök...

Inga kommentarer: