måndag 30 juli 2012

LCHF-pizza?

Det här råkade jag få syn på i frysdisken i affären idag. Visst verkar det bra med bara 5,4 g kolhydrater/100 g, men ändå, jag är skeptisk. Botten innehåller ju faktiskt vetemjöl. Och ananas??? För att inte tala om stärkelsesirap, glukos, majsstärkelse och en massa annan skit. Varför kan man inte baka som vi bakar hemma fast man ska sälja det? Den här pizzan är ju djupfryst och behöver ju inga tillsatsämnen!

Jag kommer antagligen att testa det här nångång, kanske istället för kinamat då, som också innehåller en hel del kolhydrater och tillsatsämnen.Karppinen är väl ungefär som "LCHF:aren". LCHF översätts med "karppaus" på finska nämligen.

7 kommentarer:

/me sa...

Jag stötte oxå på den där häromdagen, o köpte faktiskt hem en till frysen för akuta behov. Ska bli intressant att se hur den är. Bättre än att falla för frestelsen att köpa en vanlig pizza är det ju nog i allafall (säger hon som inte äter helt strikt o ibland blir supersnål på vanlig pizza....)

Fisken Svea sa...

Det har du riktigt rätt i! Berätta sen hur den smakade också!

Lena sa...

Jag brukar tänka att karppaus är allt mellan GI och LCHF.

Maja sa...

Jag kommer inte att köpa den då den innehåller vetemjöl!!! Jag kan fuska med annat nångång men efter jag ätit nåt med vetemjöl i så har jag värk i flera dagar... NÄ inte värt!!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Oj, vilken spännande grej! Om jag någon gång ser något liknande kanske det kan vara ku att testa.

Fisken Svea sa...

Lena: Så är det kanske, jag har inte riktigt fördjupat mej i den finska varianten...

Maja: Usch nej, det är ett onödigt högt pris för något som vetemjöl!

Marja: Det är intressant med nya produkter. =)

/me sa...

Okej, nu är pizzan testad.. Mitt omdömme: SALT! Jättesalt.. Och jag som ändå gillar mycket salt i de flesta rätter. Konsistensen påminde lite för mycket om micropizzorna.. Njaa, tror nog inte det blir nån fler. Hellre har jag karppinen bröd i frysen o slänger ihop varma smörgåsar av det.