lördag 7 juli 2012

Grillat = SommarmatEn kock påstod nyligen att grillat är överskattat. Jag kan absolut inte hålla med. Jag älskar att grilla och att äta grillad mat! Men bara om någon som kan grilla har grillat. Det finns de som börjar grilla innan kolet hunnit bli grått, de som vänder köttet gång på gång på gång och de som bränner köttet. Det viktigaste (jag tror att jag skrivit om det här tidigare också) är att vänta tills kolet blivit helt grått och börja grilla först då. Sen vänder man köttet när köttsaften tränger upp på ytan och bara då! När köttsaften tränger upp på den andra sidan kollar man så det ser färdigt ut på ytan under och då är det klart. Det är inte många minuter det är fråga om. Men så har vi kycklingen. Den är lite knepigare att grilla faktiskt, och viktigast av allt kött att få det välgrillat. Här hade vi grillat kycklingfiléer som kanske ändå är lättast att grilla. Champinjonerna är fantastiskt goda med Aura-ostfyllning och bacon runt. Eftersom det var så många hade jag dem i en aluminiumform och grillade dem först. När de var klara fick de vila under folie tills kycklingen var klar. Hur fantastiskt gott som helst!

Jag var jättelat och bloggade inte ens från mobilen när jag var på sommarstugan, men jag fotade massor med kameran så ni kommer nog att få ta del av veckan!

4 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

meeen va gott! stooora svampar hade du hittat också :)
vi ligger lite lågt idag efter gårdagskvällen o natten som avslutade vid 2 här hemma på altanen med goda grannar massor av mat o lite vin på det, inte toppenväder med partytält lite varma tröjor myggspiral och värmeljus så kunde vi sitta ute o mysa ända till sena kvällen. idag var det lite segt att gå upp o skjutsa dottern till mormor som skulle ha loppis, men dottern o mormor hade bestämt o då ville hon inte ställa in den lilla gullungen( trött var hon så jag var förvånad hon gick upp ) kul hade de iallafall, nu blir det loppis varje onsdag o lördag juli ut, hoppas jag kan hålla mej från att handla nåt, men vi får väl se hur länge det håller( spanade in mej på några fina fat o skålar på fot :D)
Nej nu blir det lite bokläsning o sen försöka med en tidig kväll...
Trevlig kväll!
Victoria

Anonym sa...

Ska testa svampvarianten snart! Ser verkligen gott ut. Jag gillar grillat men tycker inte alls om de marinader som de flesta köttbitarna ligger och simmar i. Har inte hittat ngn egen god marinad ännu...Hälsn. Marlene

Fisken Svea sa...

Dalkulla: Om man har stora svampar ryms det mera ost i dem! ;) Oj så mysigt det låter, och loppis är ju kul! Det är toppenväder här också och det är ju så underbart att kunna sitta ute till sena kvällen (och vi låtsas inte om de förbaskade myggorna). Här är det sena kvällen nu och det är dags att söka sig i säng för läsning. Gonatt! =)

Marlene: Nej usch för färdigmarinerat! Det är enkelt att marinera själv men man måste förstås experimentera fram sin favorit. Sist använde jag bara vitlök, timjan, svartpeppar, sojasås och olja. Det blev hur gott som helst. Här har jag annars också skrivit lite om marinader: http://fiskensvea.blogspot.fi/2011/06/souvlakiafton.html
Du har ju tid på dej än i sommar att experimentera! =)

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Champinjonerna ser jättegoda ut, de måste jag testa nu under sommargrillningen.