lördag 6 augusti 2011

För de som behöver mera fibrer

Det är många som klagar på att magen inte fungerar så bra med LCHF och att de måste få mera fibrer. Då är det ju bra att det finns fibrer utan kolhydrater! Själv mår jag bara bättre av att inte äta så mycket fibrer så jag kommer knappast att testa det här receptet.

6 kommentarer:

Gustaf Segerström sa...

Tror det det är lite av en myt att vi behöver fibrer. Visst kan vi ibland äta fiberrik föda, men jag har sett alltför många som mått bättre av att sluta med fibrer för att jag ska tro att det är något vi behöver.

Fisken Svea sa...

Men precis! Jag tror lika! Jag har aldrig mått bra av fibrer, därför slutade jag med GI också, för att det var för mycket fibrer. De som "är beroende" av fibrer upplever säkert att magen slutar fungera om de slutar med fibrer, men den behöver bara inte jobba så mycket.

OutofSweden-blogger sa...

Min mage mår också bättre med lchf. Det är när jag fuskar med kosten som magen direkt meddelar att det inte var bra

Fisken Svea sa...

Så är det för mej också! Jag tror nog att alla magar fungerar utan fiber, men man måste ju ge sig till tåls lite. Jag läste någonstans att "när du åt som en ko sket du som en ko, när du äter som en räv skiter du som en räv", och det är ju nog sant det!

Anonym sa...

Bra lösliga fibrer finns i Fiberhusk (malda psylliumfröskal)som innehåller 0 kolhydrater. De befrämjar också tarmens nyttobakterier. Blandas i vatten, och drick mycket vatten vid intag./BÅ

Fisken Svea sa...

BÅ: Vet du om fiberhusken/psyllium är nyttigare på det sättet än om den upphettats?