tisdag 12 juli 2011

Sommarsöndag

När det är så varmt som det har varit den senaste tiden vill man inte ha så mycket mat, och inte vill man tillreda den heller. Då är det enkelt att slänga in kyckling i ugnen och låta den sköta sig själv! Jag penslade en långpanna med olivolja innan jag placerade ut kycklinglåren med skinnsidan neråt och kryddade med kryddblandningen cajun och rosmarin. Sen fick de klara sig ensamma i 200-gradig ugn i 45 minuter innan jag vände på alla låren och kryddade på den sidan också. Sen var det 45 minuter till i ugnen innan de var klara. De hann svalna till lagom ättemperatur innan vi började äta.

Det kan inte finnas somrigare mat än en sallad, och den här salladen var det som fick göra kycklinglåren sällskap på tallriken. Det är lokalproducerad isbergssallad, paprika, tomat, gurka och rödlök. Speciellt lokalproducerad är däremot inte osten som ligger och svettas ovanpå, för den är en Manchego Don Bernardo. Ingen illa kombination alls faktiskt!

Som avslutning på den ovanligt sena lunchen denna ovanligt varma söndag blev det förstås frappé och måltiden var komplett!

Inga kommentarer: