måndag 8 februari 2010

De e mycke nu...


Jag har inte glömt vare sig blogg eller er, men det är på något konstigt sätt lite mer än vanligt just nu... Men jag har testat ett nytt recept ikväll - Pannacotta med mascarponeost i. Det är ett test innan fredagens stora kalas här i huset... Men det är inte provsmakat än så vi får ju se sen.

Jag har också slarvat ihop en smaskig lunch i jobbet en dag. Eller det gör jag ju då och då, men det blev speciellt lyckat. Jag hade med mej två fakirbiffar och lite créme fraiche med vitlök i. I jobbet hade jag grädde, smör och lite salsadip. Jag delade biffarna i mindre delar medan en smörklick smälte i stekpannan. Biffbitarna fick en upphettning som hette duga innan jag smällde i både vitlökscréme fraichen och salsadipen, röde om och spädde ut det hela med lite grädde. En aning salt på och saken var biff! Tadaa! Man tager vad man haver i jobb-kylskåpet!

Salsadip
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
½ burk chunky salsadip (texmex)
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda ihop röran och njut!

Bilden visar vår utsikt från trappan igår!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det allra finaste konstverk,- Kristallstjärnan till festkvällen !
Kanske anledning att säga GRATTIS !

Ingen kan ju fordra att du ska serva oss bloggföljare stup i ett. men har nog noterat att pannan varit tom en dryg vecka.
Nu fylls den... och så fina namn:pannacotta med mascarponeost ! ser vackert ut också.
Fakirbiffarna verkar vardagsnyttiga. De borde jag snart pröva om än de onekligen ser något svårsmälta ut! 10 äggulor! Vad gör man med alla vitor då , maräng utan socker ? Blir de olämpliga i färsen ? Och 5 dl gräddde! Nåja det är ju 1 kg färs, men... ibland då jag tänker efter baxnar jag nog inför mängder av sånt jag ätit de senaste veckorna. Ännu i söndags hade jag åtminstone inte gått upp i vikt.
BrooBrita
Ps! verkar tvungen välja "anonym", annar svaret "fel"

Anonym sa...

Men NU e ju fredagens pannacottagrejsimojs provsmakat!!! Å ja sejr bara he...ja kåmbär på kalasi!!!!!!! Hmh!

Fisken Svea sa...

BrooBrita: Pannacottan är lika god som det låter, men det fullständiga receptet kommer sen, när jag har en bra bild att visa.
Äggvitorna som blir över från fakirbiffarna slänger jag bort! Jag testade en gång att laga ostmaränger, men de slängde jag också bort så jag förkortar helt enkelt processen och slänger dem genast. Fakirbiffarna är väldigt mättande. Antagligen kan man minska äggmängden och istället använda hela ägg, vitan också, men det har jag inte testat. Grädden behövs! Det är inte alls mycket grädde sen om man räknar det per biff. Jättebra att du inte gått upp i vikt, men om du gör det kan det vara att du ätit för LITE fett! God fortsättning!

Gnilla: Hmh!