torsdag 20 november 2008

Sveas ultimata coleslaw


Sveas ultimata coleslaw
ca.400 g vitkål
ca. 1 dl majonnäs (ingen light/kevyt/lätt!!!!!)
ca. 1 dl créme fraiche (ingen lättvariant här heller, utan kring 28%)
en gnutta salt
lite nymalen svartpeppar
½ citron

Strimla vitkålen med kniv, det blir godare än i matberedaren! Pressa citronhalvan och häll saften på kålen, blanda i alla andra ingredienser och rör om. Kan med fördel tillredas en dag före den ska förtäras, men är tillräckligt god att ätas genast också! Den som vill kan blanda i strimlad morot, rödlök, gullök, vitvinvinäger, lite olja o.s.v., enligt eget tycke, men då är det inte min ultimata coleslaw längre! Och om någon använder fettfattig créme fraiche och majonnäs så garanterar jag inte att det blir gott, hur skulle det kunna det???

8 kommentarer:

ALEGNI sa...

den lagade jag igår - very good!

Orange sa...

Låter som ett bättre recept. Jag gjorde ett med vitlök i och den funkade samma dag, men blev för stark sen. Tror det var yoghurt i den versionen. Jag är inte så förtjust i majonnäs, men jag kanske borde testa.

Fisken Svea sa...

Alegni: Ja visst är den god! =)

Orange: Om du vill ha en god majonnäs ska du köpa en riktig majonnäs med en rejäl fetthalt! Min favorit är Kavlis delikatessmajonnäs.Testa den, den är GOD!

ALEGNI sa...

jag lagar alltid egen majonnäs. den slår butikernas med hästlängder! o det är inte ens svårt att laga den.

Orange sa...

Faktum är att det är just den majonnäs jag har skaffat! Liiti kan ja sjölv å! :p

Fisken Svea sa...

Alegni: Jag har ännu inte lyckats med att laga en GOD majonnäs...=( Men det skulle nog vara det bästa!

Orange: Heja heja! =)

ALEGNI sa...

2 ägg, 1 krm vitpeppar, 2 krm salt, 1 msk fransk senap, 1 msk ättika o olja tills majonnäsen uppnår önskad konsistens i matberedare eller blender. blanda allt utom oljan först o tillsätt därefter oljan i en stråle. lyckas varje gång o smakar hundra gånger bättre än den du köper i butiken.

Fisken Svea sa...

Alegni: Tusen tack! Det här ska jag testa! =)