söndag 23 november 2008

Boktips!


Jag har två biblar. Den ena heter "GI i praktiken" och den andra "GI-noll". Jag använder dem då och då, har dem som uppslagsverk och kokbok. Idag t.ex. slog jag upp i GI-indexet för att kolla GI-värdet på kålrot, igår hittade jag ostmarängreceptet när jag bläddrade i GI-noll-boken. De här böckerna har varit ovärdeliga för mej i mina dieter, det är härifrån jag fått nästan all kunskap! Därför rekommenderar jag att man köper de här böckerna, t.ex. från Adlibris. Det är välplacerade pengar. Det finns också väldigt många receptböcker om just GI- och LCHF-mat att beställa, och till våren kommer "Airams mat" och "Dr Dahlqvist" ut med en receptbok på en massa härliga recept!
Kom också ihåg att kolla länkarna här bredvid, det finns en hel del matnyttigt där! GOD FORTSÄTTNING på ert dietande!!!! Ni är duktiga! =)

PS. Web-bibeln är förstås Kostdoktorns blogg. Där finns bl.a. det här boktipset!

15 kommentarer:

mysis sa...

Jag rekommenderar dej boken Livet är en fest! Köpte den den är superfin och bara GI!

Fisken Svea sa...

Mysis: Tack för det tipset! Jag har redan ett par GI-kokböcker, men man kan inte få för många böcker! ;)

Pain is just weakness leaving your body sa...

Tack för tipsen ...Airam, är det han med bloggen det ????

Fisken Svea sa...

Pain is...: Airam är hOn med bloggen... Om du klickar på namnet så är det länkat till bloggen! ;)

Pain is just weakness leaving your body sa...

Tjaa hon eller han these days nobody cares...;)

ALEGNI sa...

tack för tipset. nu har jag beställt de två förstnämnda :)

Orange sa...

Nu ska det göras Sveas ultimata Coleslaw i Apelsinbyn. Dessutom har jag handlat blomkål, broccoli, grädde, creme fraiche och feta ostar. Är jag duktig nu? :)

Orange sa...

Ja just ja, squash också så jag kan testa din lasagne. Jag sa ju att jag skulle svälta ihjäl utan dig :)

Fisken Svea sa...

Pain is...: Nä precis!

Alegni: Bra! Du blir säkert nöjd med böckerna!

Orange: Jamen JAAAAAAAA, du är ju SÅÅÅÅ duktig!!!! Nu minskar nog svältrisken! =)

Orange sa...

Problemet är bara att jag skulle vilja äta mer. Idag åt jag resten av karelaren tillsammans med coleslaw (alldeles riktigt, den var bättre idag, mera jämn i smaken). Nu har jag förberett lasagnen genom att göra såsen klar eftersom jag jobbar sent imorgon. Men det doftar så gott så jag vill smaka NU! :)

Mera stjärnor i kanten: Jag har beställt både Skaldeman och Mysis' boktips :)

Dessutom har jag printat ut tre recept på "ganska nyttigt julgodis". Lite måste man ju få synda på julen. Dock inget tillsatt socker i nån av dem!

Fisken Svea sa...

Orange: Men ditt problem är ju inget problem! Du FÅR ju äta mer! Det är ju inga begränsningar på hur mycket du ska äta, men om du inte hålls mätt tillräckligt länge är det antagligen för lite fett i maten! Sätt en smörklick med i karelsk stek, det är ju inte SÅ mycket fett i den...
Och du får verklgien en stjärna i kanten nu när du beställt böckerna! Klart du får printa ut julgodis, ingen har någonsin blivit fet av att printa ut recept!!! ;) (Och nog får man laga godis också, huvudsaken är ju att du inte äter av det... ;))

Orange sa...

Du får ju säga till när du tröttnar på att läsa mina kommentarer!

Problemet är inte att jag är hungrig utan att det finns så många spännande recept att testa :)

Jag är inte sötsugen heller, men hjärnan har fortfarande kvar av det där att "det borde småätas nu".... Men det går väl över.

Fisken Svea sa...

Orange: Jaaaa, men då är det ett ännu mindre problem! =D Det är ju bara att laga och laga och laga mat då så får du testa! Du kommer nog snart i någon svacka då du inte orkar laga annat än det samma hela tiden, då ska du ta fram recepten igen och låta dej inspireras!
Och du har rätt, det är hjärnan som ska ställas om, inte smaklökarna... ;)
(kommentera på du bara, om jag avslutar bloggen så är det väl för att jag inte orkar läsa dina kommentarer... ;)*fnissar*)

Orange sa...

Jag vet var din postlåda står och lutar! Muahahaha! :P

Fisken Svea sa...

Orange: Shit!