fredag 8 februari 2013

Har du rent mjöl i påsen??


Jag har skrivit om det förr, men för säkerhets skull vill jag upprepa mej. Det är inte alls lätt att få tag i rätt kokosmjöl nämligen. Det är kokosmjölet på bilden som är det med lägsta kolhydratmängden, den enda som gäller om man äter LCHF. Det här kokosmjölet innehåller endast 4 g kolhydrater/100 g medan alla andra innehåller 14g - 17g/100g! Det är klart, äter man inte helt strikt så är det ju bättre med vilket kokosmjöl som helst än att använda vetemjöl, men med de andra blir det inte heller lika bra resultat, det blir torrare och hårdare resultat (har jag förstått efter att ha läst respons från LCHF-bagare). Och naturligtvis, är det så jättebra så är det ju dyrare också, över 13€ för 500g, men jag klarar mej säkert till sommaren med de två påsar jag köpte igår. Jag köpte också en påse Sukrin och kom på att jag nog måste skriva datum på den påsen så jag får se hur länge den räcker, för om jag minns rätt har jag haft den förra påsen över ett år, så man kan inte påstå att jag är storkonsument precis.

Det blir kalas i helgen, mannen i mitt liv fyller år, och jag tycker det blir svårare och svårare att hitta på bakverk att bjuda på... Men ostbricka har blivit standard på våra kalas, och det är väldigt uppskattat. Dessutom har jag hittat lite nya ostar att bjuda på nu så det blir lite intressantare. En zucchinikaka ska det åtminstone bli, och jordnötstryffel... Det blir att gnugga geniknölarna...

3 kommentarer:

elin-sofia sa...

var köpte du kokosmjölet?

Fisken Svea sa...

Det finns på Life-butikerna i Vasa. J

Dalkulla4ever sa...

enda kokosmjölet jag använder också :) bakade en kladdkaka nu på kvällen och kollade också datumet på sukrin sorterna, ingen har gått ut än men de används så sällan så de kunde varit out of date. men jag fick ihop en kladdkaka som tom dottern gillade ( hon brukar vara anti sukrin nämligen ;)) hade i kanske 3/4 dl o så mkt har jag knappt använt i något annat bakverk,men med 70 % choklad blir det lite bittert ändå så det var inte alls vrålsött. grädde o bär till och jag njöt :)
men nu blir det inge mer bakat på ett tag, jo förresten semla på tisdag ska ja nog baka (årets enda för övrigt och då måste det ju vara på RÄTT dag så semla på tisdag :)) Ha en bra vecka nu mommo!