måndag 25 februari 2013

Biggest looser

När jag äter i jobbet ser jag oftast på tv samtidigt. Inte dagtid,  men kvällstid är det tråkigare och det behövs lite underhållning.  Eftersom jag cyklade en halvtimme strax före och hade tv:n som sällskap då så fortsatte det liksom helt naturligt.  När jag åt var det så dags för Biggest Looser. Det är inget jag annars ser på, hemma alltså, men den här tiden är det inte så mycket att välja på. När jag satt där slog mej tanken på alla de där experterna som jämt vet bäst. Ni vet, de där smala människorna som kläcker ur sig högintelligenta repliker som "det är bara att äta mindre och röra sig mer så går man ner i vikt"... Jamen klart! Så dum jag har varit! Visst, det funkar jättebra att göra så, om man vill leva sitt liv i träningskläder.... De som är med i Biggest Looser är jätteduktiga. De kämpar verkligen och är så målmedvetna,  men jag ksn inte låta bli att tänka på hur det blir när de åker hem,  hur många av dem fortsätter med en sån stenhård träning? Knappast någon alls. Så vad händer då? Tja, min vilda gissning är att de går upp i vikt igen. Det går ju så om man går ner i vikt genom hård träning och småningom struntar i träningen. Jag tar för givet att de biggest loosarna också får massor av näringslära, matinformation helt enkelt. Och visst hoppas jag att de når sin målvikt och hålls där sen också, men man börjar ju tänka ibland....
Och bilden, den visar min kvällsmat - grisfilé,  brysselkål, paprika och bearnaisesås.  Heeelt okej!

2 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Ja, det är sorgligt med alla dessa "experter" som uttalar sig. Klart folk tror på dem, de är ju "experter". Det kommer nog att ta ett bra tag innan de flesta går över mot lågkolhydratskost... men jag tror att det kommer, så småningom!

Fisken Svea sa...

Jag tror också att det kommer, men det är väl bäst att det skyndar långsamt så är det större chans att det biter fast ordentligt!