måndag 7 januari 2013

Coleslaw och trötthet

Jag fick ett tips häromdagen, av min syster, om att man kan laga coleslaw av isbergssallad. Och det kan man verkligen! Den andra satsen fixade jag idag. Perfekt, fräsch och naturligtvis så fruktansvärt god! Jag blandade i paprika också för att få lite mera tuggmotstånd. Heeelt okej!

Sallad, paprika, majonnäs, créme fraiche, salt och peppar...

...blir en läcker coleslaw som passar med vad som helst, t.ex. kall lax

Och min trötthet då, är det vintertrötthet??? Nej nej, jag som hade väckning ½9, fick sms av syrran ett par minuter senare där hon tycker att vi ska börja gymma så jag kvicknade verkligen till! Jo, vi ska börja gymma, men inte idag. Idag ska jag gå på loppis med min jättegravida dotter. Men det var inte därför heller som jag blev trött, utan för att jag läste en artikel... Det är ju faktiskt oftast sånt jag blir trött av.

Det blev en heldag på stan med dottern! Det gick helt bra utan förlossning på trottoaren! Mitt största trauma för dagen var nog att lämna in min telefon på service, så nu känner jag mej strandsatt på en öde ö utan kontakt med omvärlden... Fast imorgon får jag antagligen låna en bättre telefon av en son så då kan jag vara med igen. Nice! :)

6 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Bra tips där med paprikan :) jag brukar ha i lite finhackad lök tillsammans med isbergsalladen men med paprika i också kommer det nog bli ännu godare :). Skulle göra så mkt men latmasken har bitit sej fats hårt ;) barnen började skolan idag så nu blir det vardag igen, men efter vårt sjuka jullov så känns det inte som vi hunnit med så mkt kul som man velat. aja blir ju sportlov snart ;). Ut med allt juligt o in med ljusa gardiner igen :) sopsortera och tvätta och ja vad mer kul kan man hitta på? Ha en bra dag! Det ska jag försöka med :) förresten har du läst ut kepler?

Fisken Svea sa...

Äsch, tråkigt om ni varit sjuka på jullov, men hoppas ni är krya nu! Snart ska nog mina julgardiner ner också och vita fräscha ska dit istället!
Jo, jag läste ut Kepler häromnatten! Den var enormt spännande så jag blev inte ens trött! Det var precis en sån bok som jag längtat efter, en som är så bra att man kan läsa halva natten utan att bli trött. =)

Anonym sa...

Det här receptet var jättegott! Till och med andra dagen!
Så detta delar jag vidare!
Tack!
H: Lotta W

Fisken Svea sa...

Visst var det! Bra recept är till för att delas! ;)

Anonym sa...

Jättegott! Ätit det flera dagar i rad :)
Jag blev positivt överraskad när det var lika gott dagen efter :)
Vanlig coleslaw äter jag bara när den är nygjord, jag tycker att den fär en konstig smak efter nån timme. Och dagen efter kan jag inte alls äta den.
Men den här var ju underbar!!
H: Lotta

Fisken Svea sa...

Men så är det ju, vanlig kål-coleslaw blir ju lite besk ganska snabbt, men inte den här! =)