fredag 12 oktober 2012

Västerbottensostbrytbröd

Jag älskar långa ord, vilket också gör att jag är fruktansvärt allergisk mot särskrivningar, och också därför njuter jag när jag får dra till med ett sånt fantastiskt ord som västerbottensostbrytbröd, härligt! 
Ni minns kanske att jag har bakat Lannérs västerbottensbollar med mindre lyckat resultat i fråga om just bollformen... Nu testade jag igen, men orkade inte kämpa på med att rulla bollar ifall de skulle flyta ut igen, men som brytbröd gör det ju inget om de flyter ut lite så jag satsade på det. Jag gjorde smeten lite tjockare den här gången, med lite extra kokosnötmjöl. Jag kladdade ut degen till längder, tryckte dit en rad med oliver med jalapeñjofyllning och "lappade ihop" degen ovanpå. Sen strödde jag vallmo- och sesamfrön på  och gräddade i 200 grader ca.20 minuter. Sen när vi satt i jaktstugan i skogen och smuttade på lite retsina var det utsökt att ta lite västerbottensostbrytbröd med!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad fina o goda :) måste baka när jag köpt hgem lite starkare ost, nu har jag bara barnost hemma ;) gouda o hushåll^^
trevlig helg! här är hösten på väg med stormsteg, dags för lite lövkrafsnig till alla rabatter kanske om jaag orkar ;) skönt o ligga inne o mysa uder filt också ju :)
krångel med inloggning så jag kör med anonym

kram dalkulla4ever :)

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Det lät ju jättegott!