tisdag 11 september 2012

Grekisk lunch

Godaste salladen och saganaki på tallriken

Marides, fast lite för stora egentligen

När man är sex personer som lunchar tillsammans kan man beställa in en massa olika mat som man delar på. Det här var nog den allra allra godaste lunchen jag åt tror jag. Eller så var jag hungrigast den här gången...
Först fick vi in en sallad som bestod av både grönsaker, bacon, majonnäs och parmesanost. Massor av parmesan och majonnäs var det! Till den åt vi bl.a. saganaki, en speciell ost som är friterad. Här snackar vi LCHF minsann! Saganakin är visserligen lätt panerad, men det kan man inte tänka på såna här gånger... Det var förstås tzatziki också till, och nåt annat som jag inte minns. Sist kom fiskarna in, marides. De var lite för stora, men vi fick veta att p.g.a. fullmånen nappar varken bläckfisk eller småfiskar så vi fick hålla till godo med lite större variant, som små strömmingar ungefär. Äkta marides äter man hel, orensade och med huvudet på! De är också panerade som ni se, men det slank också dit.

Det är faktiskt första resan jag slarvat så med maten. Jag brukar vara strikt LCHF på alla resor, men den här gången gick det inte så bra... Men en gång är ingen gång!

Som ni ser finns det vitt vin i karaffen, och som tur är blir man alltid serverad torrt vin!

5 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

uppe med tuppen här i skogarna, ja för dej är det ju vanlig morgontid men att vakna före halv sex är fööör tidigt för mej ;)
Så gott det ser ut och lite panering får man ta ibland:) jag försöker att köra glutenfritt för min mage verkar reagera så mycket när jag ätit lite mjöl i nån paj eller liknande. Verkar som kroppen vant sej av med gluten, aja ska strax dra igång med ett lchfbröd( fördelen med att gå upp 1 1/2 timme tidigare än normalt är att jag hinner med att baka lite :)
Verkar som ni haft en toppensemester, precis som det ska vara :) Ha en bra dag, här är det lite höst i luften, löven börjar gulna och falla av.
Neeej valnötterna är sluuut! Får baka ett annat utan då, sist blev det med hälften valnötter o hälften mandlar några para o hasselnötter. Blev ok, men gillar det med enbart valnötter bättre :)

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har en liten tävling på min blogg. Vinsten är två fina rosa kannor i stengods! Det enda du behöver göra för att medverka är att gå in på min blogg och dela med dig av ditt bästa smoothie/juice recept! :)
Tävlinginlägget har du här: http://stephaniesmat.blogg.se/2012/september/tavling-tva-kannor-i-stengods.html#comment

Skynda innan tävlingen är slut ;) Ha en bra dag!
/Stephaniesmat

Ps. Kul med en LCHF blogg då jag börjat med det nu precis :D Bokmärkt ;) Ds.

Gustaf Segerström på Fettdieten.se sa...

Mums vad gott det verkar!

Fiskarna är goda också utan panering, om du vill göra själv någon gång. Bara att fritera eller smörsteka lite i taget, de små alltså.

:-)

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Man måste få göra undantag ibland... bara man står för valet själv.

Fisken Svea sa...

Dalkullan: Det är så störande när man ska baka och så fattas det ingredienser! Jag använde pekannötter en gång i valnötsbrödet och det gick också helt bra. Ibland kan man ju uppfinna något mycket godare bara för att man är utan de rätta ingredienserna så egentligen är det ju bara bra att testa. =)

Stephanie: Men äsch, jag som är så veckovill efter resan trodde att jag skulle hinna än...

Gustaf: Jag testade en gång med bara lite mjöl men det gick inte så bra. Nästa gång testar jag helt utan mjöl, det MÅSTE ju bli bra! =)

Erica: Precis! Det är ju jag själv som bestämmer! När någon frågar av mej "får du äta det här" så svarar jag alltid "jag får äta vad som helst, men det här vill jag inte äta". ;)