onsdag 22 juni 2011

När det är lite brådis...


Ibland är det bråttom. T.ex. när jag kom hem från jobbet efter några timmars fördröjning. Klockan var 19:30 och min mage började knorra lite missnöjt. Det var matdags! Då tog jag ett kycklinglår ur kylen, den ingick i vårt "hänt i helgen-kylskåp", styckade det och värmde i mikron. Sen öste jag lite, nåja, ganska mycket, majonnäs på tallriken och hällde stark, grekisk curry på och rörde om, och vet ni, det är en oslagbar kombination till kyckling!

Det var då jag kom på att jag absolut måste ta ett foto av min tallrik, för kyckling exploderar gärna under uppvärmningsprocessen i mikron, och fast det här är en matblogg så betyder det inte att mina tallrikar alltid ser utsökt delikata ut! Det är som när inredningsbloggar har en bild av ett ostädat hem... Men visst, maten ska vara en fröjd för ögat också, men ibland skiter det sig, och då är det nog viktigast att man blir mätt i magen! :)

5 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Skönt att se att fler äter mat som inte alltid ser ut som direkt taget ur ett glassigt matmagasin :) curry å kyckling är en fantastisk kombo..hur är den grekiska jämfört med de indiska? jag kör madras el vindaloo eller tom vanlig burk märkt curry ibland...mccormick tror jag märket hette jag köpte för länge länge sedan i jakobstad, deras curry om jag inte kommer ihåg fel var jättegod.Här hemma blev det en enkel omelett med svampstuvning o några små tomater till :) Håller på med den eländiga sillinläggningen som jag alltid älskat men sen lchf kom in i huset smakar det inte lika bra som förut :( men jag lägger i en burk iaf, ska tom äta några små potatisar med dill o smör. sen får man väl helt enkelt äta lite ägg, korvar, kanske köttbullar sen är man nog mätt. vi ska ha silllunchen på lördag istället för i morgon då maken nu är på jobb i Danmark. Oj är det midsommar på fredag lät det när jag undrade hur vi skulle göra med ev gäster över helgen :) Inga gäster var ännu bjudna så det var ju skönt, dotterns kompisar kommer dock att fylla upp halva huset så det blir nog att göra ändå ;)
Håller tummarna för att det ska vara uppehåll imorgon men, det får väl regna om det vill det är ju nästan tradition med regn på midsommar, ja nästan ;)
Hur firar ni? för det gör ni väl? I Danmark firar dom tydligen ikväll lät det på mannen.
Nä nu dags för sillskivning, sen sängen tror jag.
Glad midsommar!
/ Victoria

Emma sa...

Jag föreslog din blogg på Dr Dahlqvists änklista. Hoppas det är ok =)

Fisken Svea sa...

Victoria: Den grekiska curryn har inte så avvikande smak, men nog är den stark, men inget mot den indiska! ;) Oj så god mat du tillverkat och ätit! Och några nypotatisar blir man inte fet av, fast jag ville inte ha några såna i år faktiskt, jag minns att de inte var goda sist jag smakade. Sillinläggningar är ju bra LCHF-mat fast det kan vara lite socker i, för sillen är ju så fet.
Vi firar nog midsommarafton samma dag som ni firar, fast kanske inte med samma traditioner. Inga "små grodorna" runt midsommarstången... ;) Men nog sill, potatis och nubbe. Jag kommer att skriva ett midsommarinlägg också.
Hoppas du också hade en bra midsommar, för det hade jag! =)

Emma: Jadå, det är okej, och jag är smickrad! =)

Emma sa...

såg att jag skrivit änklista, haha! Du förstår säkert att jag menar LÄNKlkista :D

Fisken Svea sa...

Jag satt nog och läste och funderade vad du menade för änklista, men jag gissade rätt! ;)