Leta i den här bloggen

söndag 23 januari 2011

Pizza och mockapannacotta


Än en gång funderade jag på pizzabotten och letade på nätet när det plötsligt slog mej - syrrans bröd! Och precis som jag misstänkte, det blev perfekt! Jag kladdade ut smeten till en tunn pizzabotten, bredde ut tomatsåsen och lassade på fyllningen. Helt underbart perfekt!

Pizzabotten (=syrrans bröd)
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
3 msk BakePro
0,75 msk fiberhusk
2 ägg
2 dl riven ost


Kladda ut på bakåplåtspapper, tillred sedan som vilken pizza som helst!

Apropå tomatsås, har ni noterat att de flesta tomatsåser innehåller socker?! Men man kan enkelt fixa en egen!

Tomatsås
tomatkross av bra kvalitet
tomatpuré
vitlök
lök
salt
svartpeppar
basilika
oregano
olja

Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna (så många du vill ha i) och blanda allt i en kastrull. Tillsätt olja så mycket att såsen är lite för lös. Låt puttra en stund (tills lökbitarna är mjuka och såsen lagom tjock), och rör om då och då. Smaka av och krydda mera om du tycker. Det går att späda med vatten om det behövs. Klart!

Eftersom vi hade pizzagäster igår så var det efterrätt också. Det hör annars inte till vanligheterna. Och så var det dags att testa något nytt - mockapannacotta! Och naturligtvis blev det modifierat recept. ;)


LCHF-mockapannacotta
5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
1 msk sukrin
2 tsk snabbkaffe
2 tsk gelatinpulver (eller 2 gelatinblad)
lite mörkchoklad att hyvla över som dekoration

Blanda grädde, vanilj, sukrin och snabbkaffet i en kastrull och låt koka sakta i 15 minuter. Vispa ner gelatinpulvret och häll upp pannacottan i efterrättsskålar. Hyvla över lite mörkchoklad och servera med vispadgrädde.

Nu blir det baconlindad grisfilé!

1 kommentar:

lowcarbdiets sa...

Hej hej fin blogg! Om du är intressrad av viktminskning, kost och träning så gå in på min blogg lowcarbdiets.blogg.se :)