Leta i den här bloggen

onsdag 18 augusti 2010

En fantastisk middag... igen

Idag har jag ätit lite "fel". Jag har ätit för lite fett. Fast jag åt smör redan till frukost eftersom jag numera äter rostat bröd till kaffet då. Ja, du läste rätt - BRÖD! Men det återkommer jag till... Lunchen bestod av räkor, ägg och majonnäs. Middagen av blomkålssoppa med grädde och ost i. Eftersom vi har ett kulturevenemang här i stan den här veckan var vi på en snabbtitt till torget, och där såldes vietnamesiska vårrullar. Jag tyckte att vi skulle vara kvar i stan så länge att jag hann bli "hungrig", så fem minuter senare hade jag köpt två vårrullar... ;) Nu tar jag för säkerhets skull några skivor Manchego-ost som "nattamat".

Men det var brödet... Min syster, som jag nämnt då och då, har experimenterat fram ett eget bröd-recept! Och kan ni tänka er, jag har det också! I fredags hade den samma systern ordnat en pizzakväll för några LCHF:are, och vi åt så vi trodde vi skulle spricka! En trerättersmiddag med pizza, det låter väl väldigt kolhydratstinnt??? Tur att det inte var det!
Förrätt: vitlöksbröd med kålsallad
Huvudrätt: pizza
Efterrätt: kaffe och moussetårta
Och här kommer recepten då:

Bröd
4 dl riven ost
2 dl mandelmjöl
4 msk bakepro
1 ½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 ägg
(1 dl solrosfrön lade jag till när jag testade)

Blanda allt i matberedare och kladda ut på bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt. Grädda i 200 grader...en stund...kanske 10-15 min. Den här satsen räcker till 2 längder.
Vill du ha vitlöksbröd skär du sen upp brödet på längden (som hamburgerbröd) och brer på rejält med vitlökssmör och placerar massor av ostskivor på, sen gratinerar man i ugnen. Vill man så kan man sätta ihop brödet tillbaka innan man värmer det i ugnen. Så hade syrran gjort.
Jag lade hela satsen i en brödform så jag kan skiva och rost brödet!


Sen var det pizza. Där använde syrran samma pizzabottenmix som vi hade förra pizzakvällen, alltså den vi hade köpt från sokeriton.fi / sockerfri.com. Fyllningen var förstås en massa ost, tomatkross, skinka, tonfisk, räkor, kebabkött, pepperoni...


Och så - EFTERRÄTTEN... Chokladmoussetårta! Jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på den. Den var så god. Det var nog den godaste efterrätten jag har ätit någonsin! Receptet finns på matklubben.se, och dit har jag länkat så många gånger förr att ni antagligen är medlemmar redan allihopa... ;) Som sötning hade hon använt 1 msk sukrin, det var perfekt!

Ser ni hur gott det var!?!?!??!

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Det ser väldigt gott ut!

Madde sa...

Det där brödet...håller det några dagar i kylskåp under plastfolie? Hälsn. en Jeppisbo som inte äter strikt lchf , men försöker dra ner på kolhydraterna :) Svara gärna i min blogg om det finns tid :)

Fisken Svea sa...

Absolut! Jag hade bakat en "jullimpa" på ett liknande recept, och den sista biten har jag fortfarande i kylskåpet bara för att testa hur hållbart det är! Jag ska kika in i din blogg! :)