tisdag 17 augusti 2010

Broilergratäng [kycklinggratäng]


Jag skulle ju bara skicka receptet åt en kollega, men vad hände... Jo, men klart att jag måste tillreda det själv också! När maten var avnjuten ville dottern ha receptet, men jag hade ju inte hunnit fotografera maten, som ni ser på bilden... Och på dotterns begäran kommer nu receptet här! (Jag tror att hon använder min blogg som kokbok...;) ) Receptet har jag fått av en kollega som tidigare jobbat som kock.

Nu är det väldigt svävande detaljer i receptet, men viktigt är att det är tillräckligt med medwurst så man känner smaken av den. Bacon går säkert lika bra. Tomat och grädde ska vara ganska trögflytande. Och just for the record - broiler är samma som kyckling!

Broilergratäng
1 grillad broiler/kyckling
medwurst med vitlök
1 burk passerade tomater (ca.3 dl)
grädde (ca.3 dl)
vitlök
vitpeppar
svartpeppar
salt
champinjoner (på burk)
lök
riven ost

Broilern delas i mindre delar, sätt i en ugnsform. Medwursten strimlas och strös över. Champinjonerna skäres i mindre delar om det behövs. Vispa ihop tomat och grädde, krydda och häll över. Strö riven ost över och gratinera i ugnen, ca.200 grader, tills gratängen har bra konsistens! Servera gärna med en klick grekisk yoghurt! Det är smaskens det!

4 kommentarer:

Kicki sa...

Vad är en broiler? Misstänker kyckling men klargör gärna, det lät väldigt gott nämligen ;)

Fisken Svea sa...

Oj, jag glömde... Här i Finland talar vi om broiler när det är fråga om kyckling, alltså gissade du helt rätt! Jag ska genast redigera receptet! Tack, Kicki! Och testa gärna, det ÄR gott! =)

Kicki sa...

Hej.
Länkade till detta receptet i min blogg, hoppas det var ok, säg till annars så plockar jag bort den.

Fisken Svea sa...

Det går alldeles utmärkt det! Bra recept är till för att delas! ;)