torsdag 24 juni 2010

Pias chokladbollar


Nu har jag fixat midsommarmaten klart! Det blev zucchinisallad, coleslaw, strömmingsinläggningar och så förstås något gott till kaffet. Det blev chokladbollar!
Eftersom Pia lurade mej i fördärvet häromkvällen genom att berätta på Facebook att hon åt chokladbollar, och därmed fick mej att hasta ut i köket och tillreda mina egna, måste jag på något sätt hämnas, men tyvärr är det väl en dålig hämnd att publicera receptet... ;) Chokladbollarna var otroligt goda! Då tömde jag mandelmjölpåsen för att den nästan blev tom, men smaken av bittermandel blev lite väl stark, så överdriv inte mandelmjölmängden! Idag glömde jag att tillsätta vaniljen, men faktiskt så kan det hända att de blev ännu godare då! Jag vet inte än, men det är möjligt...
Av dubbel sats blev det 32 bollar. Eller det skulle ha räckt till 32 bollar. Nu har jag 31... ;)

Pias chokladbollar

1 dl grädde
50 g choklad (minst 70%)
25 g smör
vanilj
2 dl mandelmjöl
kokosflingor

Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och rör tills det blir en jämn smet. Sätt i smöret och vaniljen och rör lite till. Rör ner mandelmjöl och rör igen. Nu har du en väldigt kladdig smet. Tillsätt då kokos tills smeten är formbar. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokos om du vill. Det gjorde jag första gången. Den här gången lämnade jag bort kokosen under bollen och satte den i en fin karamellform (modell större) istället. Det ska ju vara lite festligt på midsommar!

Och hör ni, ha nu en
RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!!!

2 kommentarer:

Mona sa...

Måste man ha mandelmjölk eftersom jag vet inte om jag klarar av det. Går det bra med vanlig mjölk?

Fisken Svea sa...

Jag hann bli alldeles förskräckt vad jag har skrivit, men det är nog rätt skrivet, du läste fel, det är mandelMJÖL, eller pulver. Om du inte klarar av mandel så kanske du kan byta ut mandelmjölet mot ett nötpulver eller kokosnötpulver!