torsdag 24 juni 2010

LCHF på resan


Förra veckan kom äntligen nr.2 av LCHF-magasinet, igår hade jag äntligen tid att börja läsa den! Det är en perfekt tidningen åt mej - lagom långa artiklar om intressanta saker, inget skvaller men nog kändisar! LCHF-kändisar! ;) Den artikel jag har uppslagen just nu är "LCHF på resan", och egentligen borde jag väl läsa den innan jag skriver det här inlägget, men det har jag inte tid med just nu... Fast då borde jag väl inte ha tid att skriva heller???? ;)

Jag har en viss erfarenhet av "LCHF på resan" och det är sånt jag ska berätta om nu. Så här är det, i Grekland och Kroatien (där jag har varit sedan jag blev LCHF:are) har jag inte hittat någon grädde. Smör finns, men det är dyrt! Sen är det ju helt uppenbart "inne" med light-produkter där också... Men så här har jag gjort nu - min resväska brukar vara fullproppad när vi åker hem från vår semester, vilket betyder att jag borde ha extra utrymme för mat när vi åker dit! Jag packade helt enkelt en mjuk kylväska med kylpatroner, smör och grädde. Troligen tar jag även med majonnäs nästa gång, hemlagad alltså, eftersom den köpta numera smakar väldigt konstigt... Sesambröd hade jag bakat och torkat inför fjolårsresan, men eftersom dotterns labrador då just hade upptäckt att han är labrador och räcks upp på köksön för att sluka sesambröd och allt annat inom räckhåll, hade jag inget bröd att ta med mej... ;)

Ägg är billigt i sydeuropa också, och gulorna är gulare! Och jag minns precis att äggen faktiskt är godare också... På de flesta matställen kan man beställa goda omeletter, och när man beställer in middag med fisk eller kött behöver man inte ta potatis eller ris med, man kan begära en majonnäsklick istället! Allt är möjligt, det är bara upp till en själv hur "besvärlig" man vill vara, för man har ju faktiskt all rätt i världen att själv bestämma vad man ska äta!

Det var vad jag kommer ihåg just nu att berätta om LCHF på resan. Har DU några tips om hur man kan göra för att leva rätt under semestern?

Edit 14.4.2012. Jag råkade se att det här inlägget finns på första sidan på hittarecept.se när man söker på LCHF, och då vill jag förstås också tipsa om att läsa ett annat inlägg om LCHF på resa - klicka här!

Inga kommentarer: