måndag 18 januari 2010

Pizza

Senast jag åt pizza var det bara fyllningen jag åt, skrapade bort den från bottnen. Den här gången hade jag tänkt ut ett alternativ - sesambröd! Jag blandade alltså ihop en vanlig sats till sesambröd som jag sedan plattade ut på ett bakplåtspapper. (Ser inte så aptitretande ut i det här skedet, liknar mer en spånskiva än något annat...)

Jag hade köpt (orkade inte laga egen) en "pastasås", valde den med minst kolhydrater, som jag bredde ut på pizzabotten. Så fyllde jag på med köttfärs, soltorkade tomater, pepperoni, champinjoner, mozzarellaost, Auraost och helt vanlig riven ost.
Den gräddade jag i ugnen som vanlig pizza och skar i bitar genast jag tog ut den. Som sig bör hade vi pressat vitlök, en hel lök faktiskt, i en skål och hällt lite matolja på. Det stryker man ut på pizzan sen, jättegott och så håller det vampyrerna på betryggat avstånd! Sen är det bara att skvätta på lite Tabasco och strö basilika över!

Hur smakade det då? Det var gott! Lite jobbigt att tugga sesambrödet bara, men det går ju fortfarande att lämna botten om man vill, det är bara den skillnaden att den här botten FÅR man äta!

4 kommentarer:

Benita sa...

Hej Svea!

Jag gjorde också pizza åt mig igår, blev så snål då övriga familjen bakade pizza åt sig. Jag gjorde bottnen med fiberhusk, ägg, olja, grädde och lite salt. Blev hur gott och lättuggat som helst. Receptet har ja hittat på "Kolhydrater i fokus", rekommenderas varmt ifall du inte redan har prövat. Hälsn. Benita

Fisken Svea sa...

Hej Benita! =)
Det låter som en bra pizzabotten, det ska jag testa nästa gång! Tack för tipset!

Anonym sa...

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=97 här har du ett annat recept på pizza...

Fisken Svea sa...

Så bra! Det tackar jag för! =)