tisdag 10 november 2009

Nya biffar!


En son har tröttnat på fakirbiffarna. Vad gör den goda modern då? Jamen hon tillverkar förstås en ny sorts biff! Nu är ju varken soya eller lök så bra om man är riktigt strikt med dieten, men när man delar mängden på alla biffarna så ser man att det inte är så mycket man får i sig ändå.
Som vanligt har jag inga exakta mått när jag använt min kreativitet, men här följer ett ungefärligt recept:

Soya-lök-biffar
1800 g blandfärs (nöt-gris, 50/50)
smör att steka i
ca.15 äggulor
1 finhackad lök
ca.½ dl soyasås
ca.4-5 dl grädde
salt
kryddpeppar
svartpeppar

Finhacka löken och bryn den i smör. Blanda ihop alla ingredienser. Provstek en bit och krydda sedan mera om det behövs.
Servera t.ex. med coleslaw eller stekta champinjoner, som jag ska äta med. :)

3 kommentarer:

Ann-Pann sa...

Smäll i en fetaostburk (inte burken, bara innehållet) i smeten och så har du en ny underbar variant igen:) Jag känner mig så konstigt snål på lax:))

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Ska testas!

Fisken Svea sa...

Ann-Pann: Jaa, det kan man ju också! Det brukar jag göra när jag lagar "indiska biffar".

Träningslyckan: Det tycker jag!