söndag 15 november 2009

Nya erfarenheter!


Nu har jag gjort något som jag aldrig hade trott att jag skulle våga göra! Jag har nämligen gjort en näs-sköljning! Jag tror inte att jag gjorde alldeles rätt, mycket rann bara ner i halsen, men jag vågade! Det är nämligen så, att jag har som vana att få en bihåleinflammation varje år, vanligtvis i maj. I år inföll den hela en månad senare än vanligt, efter midsommar. Nu har jag årets andra förkylning (= den andra sedan jag började med GI och LCHF, alltså på 2 år och 3 månader) och börjar känna symtom på bihåleinflammation igen. Nej, fel, det är ju infektionen jag börjar känna av! (Se info-filmen här!) Men det som är skillnaden från i somras är att jag har fått nog nu! Jag låg och läste, kände trycket över kinden, kände en äcklig lukt från mitt eget snor som fanns i näsan, och DÅ fick det räcka. Jag steg upp, satte mej vid datorn och började läsa. Så började jag på med nässköljningen. Jag ska ta reprisen ikväll, och då tror jag att det går bättre. Jag som alltid haft så obehag för blotta tanken på nässköljning har gjort det! Gissa om jag är nöjd!
Har någon av er någon erfarenhet av nässköljning? Hur bär ni er åt??? Har ni tips?? Har ni provat näskannan? Är den bra?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Helt super erfarenheter!!! Börja själv skölja för kanske två år sen (trodde jag skulle drunkna första gången :)) Och sen dess har jag inte haft en endaste bihåleinflammation, (fast det var mer regel än undantag att den kom som ett brev på posten varje gång jag blev förkyld innan)!
Hjälper också att skölja när man känner att man håller på att bli förkyld ibland har man tur och bobborna dunstar :) Så va kan ja säga mer än att jag är väldigt positiv till det hela! Som ett tips så titta INTE vad som kommer ut ur dina bihålor, lite äckelvarning =))
Och den romanen skrev: Pia :)

Anonym sa...

Köpte en näskanna åt min dammallergiske son i julklapp ifjol. Han har inte vågat testa den men jag har - jag som inte vågar dyka med huvudet under vattnet heller! Men det här funkade. Gäller bara att hålla huvudet i rätt vinkel så slipper man få nånting alls i halsen. Det är bara att prova sig fram. Var noga med salthalten och ha rätt temperatur på vattnet så går det som en dans. Billig o bra medicin!
Mamabee

Fisken Svea sa...

Pia: Det där köper jag! Men tipset att inte titta vad som blir bortsköljt kommer väl sent... Jag kan säga som så att jag vet att det nog for vatten i bihålorna också... ;) Jag måste nog lära mej den där rätta "stilen" så blir det säkert bra! =) Tack! =)

Mamabee: Jag har också lite "vattuskräck", fisk som jag är, och drunknar av att duscha håret. ;) Det är just det där med vinkeln som är knepigt, men jag tror man lär sig. Jag har läst på nu så jag ska kunna blanda vatten och salt. =) Tack! =)

NäsAnn sa...

Jag får instämma i heeelt super erfarenheter! Jag har ingen näskanna utan tar saltvatten i handen och drar in. Jag tror helt säkert att jag sluppit några inflammationer på detta vis!

Fortsätt kämpa! Det är ju äckligast i början, sen blir du så farligt van:)

Nina sa...

Som du kanske gissar så har jag en nässköljningskanna. Tycker den är jättebra och har nog lyckats avvärja några förkylningar tack vare den. Det är inte så lätt få in rätta knycken och vinklingen i början, men det lär man sig rätt snart.
Tyvärr måste jag säga att jag är förkyld för tillfället, men det håller på att ge sig.(Vete sjutton om det inte är den "SÅ KALLADE" som den tycks heta...) Och kannan har varit i flitig användning. Kollar med skräckblandad förtjusning på basilluskerna som åker ner i vasken :)

Ha det bra!

Anonym sa...

Hej! den här kannan har jag å jag tycker den är jättebra. Lycka till!!Den finns på apoteket. http://personal.fimnet.fi/laaketiede/sarvikuono/kohje.html m-b

Mollalena sa...

Maken är en kroniker som lyckats "rädda" bihålorna med sköljkanna. Jag fixar det inte, lyckas inte hejda kräkreflexen. Men jag köper istället en koksaltspray på apoteket, som jag duschar med och då blir effekten nästan densamma men kräkreflexen klarar sig. Mycket märkligt. Glad att du påminde om dethär, ska ta med kannan till stan där vi träffar Maken/Fadern på fredag. Han kan gott släpa med sig kannan nu, så mycket folk som han träffar och ovaccinerad som han är.
Fridens!

Fisken Svea sa...

Tusen tack ska ni ha alla fans av nässköljningen! Och vet ni, nu är jag det också! =)

Orange sa...

Jag kanske kommenterar så sent så du kan alla knep redan. Hur som helst, jag lärde mig att man ska andas genom munnen medan man sköljer. Då kan det inte åka fel. Sen hörde jag ett annat tips, att man ska trycka hakan mot bröstkorgen. Det funkar också.