onsdag 25 november 2009

Buljong


När jag blev "omvänd" och började gå in för renare mat, utan smakförstärkare och andra tillsatsämnen, var jag säker på att jag aldrig skulle kunna lämna bort buljongen. Men så hände något. Jag började använda en buljong utan E621 och det gick så bra så. Sen trodde jag att jag aldrig kan tillreda en svampsås utan svampbuljong. Tji fick jag! Sist jag åt champinjonsås med bara en gnutta buljong i tyckte jag att såsen inte smakade annat än buljong! Jag vill inte ha buljongen mer! Och just då har man äntligen kommit på en buljong, eller egentligen en fond, utan tillsatsämnen och smakförstärkare! Det är verkligen på tiden. Nu är det ju istället så orättvist då att ni i Sverige redan har den här buljongen medan vi säkert får vänta ett halvår innan vi ser den i affärerna här i Finland. Men den som väntar på något gott...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller precis på att läsa boken "Den hemlige kocken" och just det här med E 621 har verkligen etsat sej fast! "Rädd" som jag tidigare varit för dessa tillsatser har nu blivit till betydligt mera "skräckslagen"-nivå angående det hela! Och det känns som att denna odåga finns insmugen i den mesta mat/varor man använder idag.. scary! :/

Fisken Svea sa...

Den boken är nog en riktig väckarklocka som ruskar om en! Men visst är det så, E621 finns ju i nästan allt! Men bara man orkar så nog kan man undvika det ganska bra, och så brukar jag tänka så, att om man undviker det för det mesta så är det ju inte så farligt om man får i sig lite en gång!

Anna sa...

Fond Du Chef finns redan i Finland. Åtm här nere i södra delen av landet.

Fisken Svea sa...

Är det sant? Häftigt! Då kanske vi har det här norrut snabbare än jag trodde! Har du testat det? Och vad tyckte du om det isf??

Daniela sa...

De finns nog här också. Tom. mamma har köpt i lilla lilla Närpes ;) Finns nog i många butiker redan. Har själv dock inte testat ännu. Men SKA :)

Daniela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fisken Svea sa...

Daniela: Jag hittade också i min butik, men det finns nog en massa tillsatsämnen i fonden i alla fall... =/