torsdag 29 oktober 2009

CheesecakeInför kvällens kalas ville jag testa ett nytt LCHF-recept. Min svägerska bjöd en gång på cheesecake och jag fick receptet som hon hittat på nätet. Jag gjorde vissa justeringar, både p.g.a. att jag inte ville ha sötningsmedel och för att jag hade för lite Philadelphia-ost, sen får ni ju välja om ni lagar enligt originalet eller mitt recept.
Den här kakan blev väldigt fräsch och porös, och naturligtvis riktigt god!

Cheesecake
Botten:
200 g mandelpulver
100 g smör

Mixa eller vispa ihop. Bred ut, upp mot kanten också, i en pajform. Grädda i 225 grader i ca.10 minuter

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
100 g tjock yoghurt (minst 10%-ig, t.ex. turkisk el. grekisk)
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk fruktsocker

Vispa ihop alla ingredienserna. Häll den lösa smeten i pajskalet. Grädda i 225 grader i ca.30 minuter, tills ytan blivit gyllenbrun. Dekorera med bär och mandelflarn. Serveras med vispad grädde (osötad förstås) med lite vanilj i.

7 kommentarer:

Linn sa...

Vad god den ser ut :) Förresten, när du gör Wallenbergare som du skrivit om någon gång, gör du det på kalvfärs som originalet,eller bland/nötfärs? Tänkte göra det nångång, men har inte hittat kalvfärs i butiken...

Fisken Svea sa...

Jag lagar alltid Wallenbergare på blandfärs svin-nöt (50/50). Jag tycker att det blir så torrt och tråkigt på bara nötfärs.

alegni sa...

nu är också ostkakan testad och godkänd!

Fisken Svea sa...

Roligt! =) Det som däremot inte var så roligt var att cheesecaken jag hade bakat lämnade i farstun efter kalaset och igår när jag tog bort fatet stod jag länge och funderade vad det HADE VARIT. Så långa mögelfibrer har jag aldrig tidigare sett! :P

alegni sa...

uhhh. förra vintern hittade jag utländska tomater bortglömda i en plastpåse. vilken syn det var jag raderade faktiskt bilden ur mitt album igår för att det var en sån äcklig syn.

Fisken Svea sa...

YÄK! Jag förstår precis, för jag ville inte ens fotografera mitt underverk...

Anonym sa...

geotorelxz consolidate credit card debt
debt consolidation loan
consolidate debt