![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUD2ol7zKwhAjmTheqiK_MetdkLP_StL05TQqC1Zn46neZwiSd6wclKtx1hRGWJYYKI1Jyk9pNyys8WNbYucOltQ6ZZdn4j3naYRZ4YA4__Cd-Hlwkf-gdAoEgrCVcHnziNhbUzjNKL9E/s400/Filip+20+001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSUPPB0RqQSsBQBRx-wgoIaBo_h497CjzM89q1UOLrNbGDW991i4XVAnoXxbf220SP2rjDhukDad8OyvTbeki3txKSINJNzXBmBa0HfXu2aFogXBRiMrwgYFOnuEvoVee4ElBWGOO0Q3o/s400/Filip+20+015.jpg)
Inför kvällens kalas ville jag testa ett nytt LCHF-recept. Min svägerska bjöd en gång på cheesecake och jag fick receptet som hon hittat på nätet. Jag gjorde vissa justeringar, både p.g.a. att jag inte ville ha sötningsmedel och för att jag hade för lite Philadelphia-ost, sen får ni ju välja om ni lagar enligt originalet eller mitt recept.
Den här kakan blev väldigt fräsch och porös, och naturligtvis riktigt god!
Cheesecake
Botten:
200 g mandelpulver
100 g smör
Mixa eller vispa ihop. Bred ut, upp mot kanten också, i en pajform. Grädda i 225 grader i ca.10 minuter
Fyllning:
200 g Philadelphiaost
100 g tjock yoghurt (minst 10%-ig, t.ex. turkisk el. grekisk)
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk fruktsocker
Vispa ihop alla ingredienserna. Häll den lösa smeten i pajskalet. Grädda i 225 grader i ca.30 minuter, tills ytan blivit gyllenbrun. Dekorera med bär och mandelflarn. Serveras med vispad grädde (osötad förstås) med lite vanilj i.