Leta i den här bloggen

fredag 7 februari 2020

Snabblunch

Jag tror inte att pizza räknas som snabblunch men faktiskt blev det så idag! Jag håller på med kalasbakning och har inte alls tid med matlagning så jag letade efter fynd i frysen och hittade lasagneplattor som säkert borde ha födelsedag snart de också... Med créme fraiche på plattorna, riven ost (som alltid finns i frysen) och så pepperoni och chorizo som blev över från pizzakvällen nyligen, och plötsligt hade jag pizza! Och medan pizzabitarna svalnade till ättemperatur hann jag vispa lite äggvita! Och det receptet med äggvita ska jag dela med mej nästa gång!

onsdag 5 februari 2020

Chokladbollar


Varje gång jag ska ha receptet på chokladbollar börjar jag googla och googla och googla och har ingen aning om vilket recept som är bäst och vilket jag använde sist, så NU ska jag dokumentera! Jag ville varken ha dadlar eller mandelmjöl i bollarna, bara för att jag inte tycker om dadelsmaken och för att jag inte riktigt tycker om bollarna med mandelmjöl i. Nå, nu testade jag det här receptet som jag hittade på "Mittkök". Igår bakade jag och barnbarnen en dubbelsats till lördagens kommande kalas, så nu blev det en dubbelsats till... ;) De var alltså väldigt goda. "Mmmm, FÖR goda!!" var barnbarnens utlåtande. 

Men men, säg det recept som jag inte ändrar lite på... Eftersom min mamma också äter LCHF men inte tål Stevia (faktiskt reagerar hon på det) så använder jag inte sånt då jag vet att hon också ska äta av det. Istället sötade jag med honung. På en dubbelsats hade jag i ca. 3 msk honung vilket blir en försvinnande liten dos per boll. 

Här är mitt recept på dubbelsats:

200 g smör
5 dl riven kokos
3 msk honung
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
2 msk kallt kaffe

Mixa allt i matberedare (eller knåda för hand som eventuellt kan vara enklare!) Ställ smeten kallt ca. ½ timme (blogga under tiden...). Forma bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos! 

Mumsfilibabba!