onsdag 16 september 2009

Buffé


Vilket halleluja-moment jag hade idag! Jag var på en kursdag på ett hotell i Vasa och fick äta buffé som var SÅ GOOOOOD!!! Jag hade inga förhoppningar överhuvudtaget inför lunchen, för jag hade inte lyckats förtränga maten från förra kursdagen i våras... Men tack och lov hade vi blivit placerade i hotellkedjans andra hotell,på andra sidan gatan, och fick äta i deras restaurang. Där fanns en underbar buffé med tonfisksallad, oliver (gröna och kalamatas), marinerade champinjoner, gurka, sallad, broilerbröst och lax!! Laxen var visserligen bara en liten del av laxpastan som serverades, men det gick rätt så bra att peta bort några laxbitar! ;) Jag var mätt och belåten hela eftermiddagen, och helt kolhydratfritt åt jag, så det måste ha berott på den tråkiga föreläsaren att jag blev så trött...

3 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej. Visst är det härligt när man överraskas av bra mat, när man äter ute. Tyvärr är det ju lite si och så ibland, med LCHFvänlig mat.
Jag startade en LCHFblogg i juni, titta gärna in och se om du hittar något gott.
Nu ska jag titta vidare på din sida ;)
Glada hälsningar./ Birgitta

hugan sa...

Grattis till bufféskatten!

Ser att det verkar "blandas" lite GI med LCHF, är det möjligt? Har tidigare lyckats med GI, vill nu prova LCHF men..lyckas inte riktigt, undrade just om det var pga ihopblandning av de tu metoderna?!

Fisken Svea sa...

Birgitta: Fin blogg du har! Den ska jag leta vidare på en annan gång, men jag hittade inget ställe att kommentera?

Hugan: Jag höll GI-diet nästan ett år innan jag övergick till LCHF, därför finns det så många GI-recept här också. När man håller LCHF-diet och ska gå ner i vikt ska man inte äta kolhydrater, men sen när man nått sin målvikt kan man "fuska" ibland och äta någon kolhydrat, men det är ju individuellt... Om du inte har läst Skaldemans "GI-noll" så rekommenderar jag den verkligen, den är lättläst och man behöver ingen annan LCHF-bibel! =)