tisdag 3 mars 2009

Fettfri dag, nästan


När man ska delta i en kurs som arrangeras av företagshälsovården borde man tänka längre än vad jag gjorde. Det kom förfrågan om diet, men jag tänkte som så att man inte kan börja begära LCHF-mat, det blir för invecklat. Då är det enklare att äta av det som bjuds. Eftersom kursen hölls på ett "fint" hotell hade jag fantiserat om en buffét med massor av sallad och köttiga maträtter. (Sånt har serverats på två olika restaurangskolor där jag varit på kurs.) Men nu blev det ingen buffét, utan en trerättersmiddag. Förrätten var helt ok med chiliräkor och fräst spenat och en liten torr brödkant som trivdes bäst på tallriken. Men så varmrätten då... En stor hög med ris. En lite mindre hög med bönor och syltlök. Ovanpå dessa högar tronade en rätt stor kycklingbröstfilé som var dränkt i en brunsvart, definitivt gräddfri men ej sockerfri, sås, eventuellt balsamvinäger. Efterrätten ska vi inte tala om... Fast jag gör ju det nu ändå... Jag tror att det var en brylépudding, jordgubbspuré och en oidentifierad mörkbrun sak som inte smakade annat än sött. Jag smakade faktiskt myrportioner av allt, men det här blev bara för mycket för mej... Klart att hälsovårdaren som beställt maten ville ha en fettfri lunch, men sött fick de minsann i sig!
Som tur var hade jag ätit en extra stor ostportion i morse eftersom jag inte visste vilken tid lunchen skulle serveras, så jag klarade mej riktigt bra till middagen, men sällan har tonfisk i olja och kokt ägg med majonnäs varit så gott! Nu hoppas jag bara på bättre mat imorgon!

(Fotot visar kylskåpsdekorationen i mitt jobb!)

5 kommentarer:

ALEGNI sa...

garfield är bäst :)

Anonym sa...

Fyy faan va eckliiiiiiit!!! Du sku ju ha kuna ta me de en tub me majonnäs idag....hmh! / skweddan

Pain is just weakness leaving your body sa...

Fniss...du är verkligen nitisk. Riset skulle jag inte ha ätit men broilern kunde man ju ha skalat av och ätit med bönorna, det skulle ha varit en vanlig portion för mig. Efterrätten skulle jag ursäktande ha sagt att ser ut att innehålla nötter ;0)

Daniela sa...

Och alla på kursen var hungriga igen vid kaffe? ;) Synd att det ibland blir sådär. Men bara att försöka göra det bästa av situationen. Man går ju inte under bara för en dags "fuskande" (pga av andra) :)

Fisken Svea sa...

Alegni: Garfield rules! Men lite LCHF skulle inte skada! ;)

Skweddan: Ja ha itt lyckats få in majonnäsen min i nan tub ännu... :P

Pain is: Jamen joo, det var ju det jag gjorde också! Jag åt hela broilerfilén och alla bönorna! =)

Daniela: Alla andra åt hela tiden!!! De åt semla som frukost fast de nyss ätit, efterrätten gick galant ner och när vi kom från maten fanns kaffe och smörgås framdukad, och då gick det åt. Men så klarade de sig på det i 1½ timme till kaffet då de äntligen fick mjuk kaka med... Jag var inte hungrig förrän jag kom hem! Och nej, man går inte under av att fuska en dag, men jag får så magknip av fusket så det är inte värt det!