Jag fick en länk för länge sen om en pizzabotten gjord på blomkål. Nu har jag äntligen kommit mej för att testa receptet och det var ju såååå gott!!!! Om man följer receptet så förgräddar man pizzabotten, men jag tyckte det kändes onödigt och hoppade över det. Fast man ska nog förgrädda lite... Min botten var blöt och grötig, fast den kändes nog fastare när pizzan svalnade. Otroligt gott var det i alla fall och jag kommer definitivt att använda samma recept igen nästa gång det vankas pizza!
Köttfärs, soltorkad tomat, Aura-ost och pepperoni |
Tonfisk, musslor, räkor |
Blomkålspizzabotten
2½ dl riven, kokt blomkål
2½ dl riven mozzarella
1 uppvispat ägg
en gnutta olivolja
Ansa blomkålen och ta vara på själva buketten, inga blad eller stammar vill vi ha. Sätt buketterna i matberedaren och kör med kniven tills blomkålen är smågrynig. Om man överarbetar blir det en puré. Sätt grynen i en mikrovågsugnssäker skål och kör på full effekt i 8 minuter. (Man kan naturligtvis koka i vatten också och låta rinna av sen). Blanda ihop smeten och kladda ut till önskad form och storlek. En sats blev två runda bottnar som precis rymdes på ugnsplåten. Förgrädda gärna så slipper du den grötiga botten som jag fick... Förgräddar gör man i ca.225 gradig ugn i ca.15 min. Sen fyller man på med de ingredienser man vill ha och gräddar igen tills osten är gratinerad och innehållet varmt!
7 kommentarer:
Detta recept brukar jag också göra, mycket gott. Men brukar bara riva blomkålen på rivjärn och krama ur lite vätska.
Jag har aldrig sett att man kan göra blomkålsbotten, bra tips!
Spännande! Spar receptet.
Mitt fönster: Jamen så bra att veta att det går att göra det enklare! Sånt tycker jag om! =)
Marja: Tänk vad man kan, och det smakar inte ens blomkål!
Erika: Det ska du! =)
NU ska manda å jag äta blomkålspizza för första gången :D
Spännande! Vad tyckte ni???
gotigott med lufttorkad skinka å parmesanost ��
Skicka en kommentar