torsdag 3 mars 2016

Teknikens underverk och saganaki

Jag älskar smarttelefoner, surfplattor, datorer och sånt, så länge de fungerar alltså... Min telefon kraschade. Då älskade jag den inte så mycket. Nu har jag nytt kretskort och en fungerande telefon. Jag är nykär igen. ♡
Nå, nu har jag ju en massa matfoton och recept som jag vill dela med mej av, så då är det väl bara att börja?!

Jag börjar lite försiktigt med en lunchfavorit - saganaki! För flera år sedan såg jag ett recept på en LCHF-blogg, det hette "ostschnitzel" och jag testade och blev helförtjust. Sen var vi till Grekland och jag upptäckte att "saganaki" var s.g.s. samma sak! Numera äter vi ofta det som lunch.

Man tar en ost, t.ex. en cheddar, eller Fontanas ost "saganaki" (finns åtminstone i Sverige) eller en annan ost man tycker om. På bilden har jag använt vanlig fet gräddost, skuren i ca. 1 cm tjocka skivor som man först doppar i uppvispat ägg, sen panerar i sesamfrön för att sen steka i smör på ganska hög värme. När osten börjar visa en vilja att flyta ut är den klar på den sidan, man vänder på schnitzeln och upprepar proceduren. Så är den klar! Man pressar citron på och serverar med sallad!  Fantastiskt gott och mättande!

Inga kommentarer: