torsdag 9 juli 2015

Meazza

She's back!!! The fish is back!!! Och vadan denna bloggtorka?? Tja, vad säger man? Total avsaknad av den kombination som krävs, d.v.s. inspiration, skrivklåda och tid. Jag kanske fick prestationsångest när jag och min syster fick träffa några bloggläsare? Nå neee, det var en riktigt trevlig, om än smått galen, kväll med god mat, riktigt trevligt sällskap och framförallt, en väldans god kaka! Det var tryffelkaka de lux med lakritspulver och grädde. Tyvärr skrev jag aldrig upp receptet så jag får uppfinna det en gång till.

Men hör ni, jag hann ett varv till Grekland också i maj! Maten vi fick där kräver ett eget inlägg, speciellt frukosten. Men vi hoppar över några måltider och hamnar på dagens lunch! Jag hade några förpackningar nötfärs i kylskåpet och råkade få foton av meazza  framför mej. It's a sign - det blev meazza! Meazza är när man plattar ut köttfärs och använder som pizzabotten och sen plockar godsaker ovanpå, t.ex. grillbacon, tomat, champinjoner, Aura-ost och riven ost. Så gjorde jag, och gräddade i 200°:ig ugn i ca.30 min.. Det blev väldigt mycket vatten runt pizza  så jag tog ut plåten och hällde bort vätskan ungefär i halvtid. Sen åt jag härligheten med pressad vitlök (i matolja) och en cole slaw på årets vitkål! Mums!

2 kommentarer:

Maja sa...

Trevligt att du är tillbaka! :)
Kram

Marika sa...

Tack, Maja! Kram! :)