måndag 30 juni 2014

Zucchinibröd



Det är så roligt att hitta nya brödrecept! Den här gången var det min syster som bjöd mej på ett smakprov av zucchinibröd. Fastän brödet var en dag gammalt och inte rostat eller värmt var det hur gott som helst! Jag bakade dubbelsats och fick då åtta bröd, men de var lite väl stora. Fast som lunch var det lagom med ett bröd!

Receptet finns i Mariann Anderssons matbrödsbok, men det kommer här också:



Zucchinibaguetter med solrosfrön (2-4 st beroende på storlek)

4 hela ägg
1 1/2 dl finriven zucchini
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön
2-3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, eller 175 med varmluftsugn.
Vispa äggen med elvisp till en luftig smet, ett par minuter. Tillsätt den rivna zucchinin och rör om.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner detta i äggsmeten. Se till att allt blandas till en jämn smet. Låt smeten svälla i 10 minuter.
Forma degen till baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta gärna händerna med lite kallt vatten så går det lättare att forma dem. Skär tre snitt varje baguette.
Grädda baguetterna mitt i ugnen tills de fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter för de mindre och ca 30 minuter för de större. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer: