torsdag 12 juni 2014

Grekisk tomatomelett!

Birgitta Höglund är på Kreta och har fått äta en omelett så god att hon ger oss receptet på sin blogg, och jag testade och blev lite kär. Grekerna kan, som bekant, laga delikat mat, t.o.m. omelett! Jag har ätit många omeletter i Grekland, det finns så många att välja på och de är alla hur goda som helst! Nu var jag tyvärr inte där, men istället fick jag bjuda dottern och hennes son på delikatessen!
Min dotter har sina smaklökar i skick och hon sa att det var den godaste omeletten hon har ätit, t.o.m. godare än min frittata, och det är inte illa det. Hennes son är lika kräsen med mat som andra ettåringar och satt och mockade in omelett allt vad han hann!


Grekisk tomatomelett 1 port
6-8 cocktailtomater
3 ägg
2-3 msk olivolja
Havssalt
1 msk hackad timjan och oregano

Skär tomaterna i små tärningar. Stek dem några minuter i olivoljan, krydda med salt. Vispa upp äggen med lite salt och häll det över tomatfräset. Rör inte så mycket mot botten som när du gör en vanlig omelett, den här ska inte bli lika fluffig.

När äggen stelnat, vänd omeletten upp och ner över en tallrik, servera med hackade örter och lite extra olivolja.

Jag hade vanliga tomater och det gick bra. Tomaterna i Grekland har mycket mera smak än våra tomater så det måste ha varit en himmelsk omelett!

Inga kommentarer: