måndag 7 februari 2011

Hamburgare


I fredags ville jag ha hamburgare. Då åt jag det! Medan jag stekte biffarna (som fakirbiffar fast med lök, kryddpeppar och soja) blandade jag ihop en dubbelsats av syrrans bröd. De var ju klara innan biffarna var det! Jag hade lite, nåja ganska mycket, ost på biffen. Bredde tomatpuré och dijonsenap på brödet, på med biffen och så en hamburgerdressing (Kavli har minst kolhydrater), gurksallad (den med minst kolhydrater förstås) och hackad lök. Smaskens! Det smakar precis som en hamburgare ska!


5 kommentarer:

Stefan Nilsson sa...

Hallå! Ville bara tipsa om en bloggtopplista för hälsobloggar som är kanon om man vill att fler ska får reda på att man existerar. Idag är där över 500 bloggar men det är en bit kvar innan vi har samlat Sveriges alla hälso- och träningsbloggar. Därför vore det kul om du ville vara med :)

http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

Anonym sa...

Hälsa din syrra att jag är evigt tacksam för hennes underbara bröd. Fixade en alla-hjärtans-pizza till mannen (vanlig) och en åt mig, med hennes botten, och det var så kul att kunna känna att man har något ätbart och gott som "substitut". Detta kommer bli min dagliga fm-fika-macka.
:)
Monika

Fisken Svea sa...

Stefan, tack för tipset, nu är jag med! =)

Monika, min syrra har nog räddat många av oss LCHF:are! Jag ska hälsa henne så mycket! =)

Suddrik sa...

Hej!

Jag är ingen riktig LCHF-are utan bara en strikt GI-are (alltså aningen mindre fett hos mig). Har en dotter som får eksem av kolhydrater samt röda frukter och bär också. Men jag har lite svårt att variera mig... Blev jätteglad när jag hittade din blogg, du har ju hur mycket kul som helst!

Jag sörjer att vi saknar fiberhusk och sånt här (jag bor i USA) men du har massor av användbara recept och intressanta inlägg i bloggen! I LOVE IT!!

Nu ska jag leta efter ditt moussetårtarecept...

/Jenny

Fisken Svea sa...

Suddrik-Jenny: En strikt GI-are är inte heller att förakta! Jag började min "karriär" med 11 månader GI! Hoppas att din dotters eksem blir bättre med dieten, och det tror jag! Du undviker säkert tillsatsämnen också? Om det inte finns fiberhusk kan du kanske beställa från någon webshop? Eller så kanske du hittar psyllium där?? http://en.wikipedia.org/wiki/Psyllium
Hoppas du hittade moussetårtan!
Välkommen tillbaka! =)